Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Γιατί αντικαταστάθηκε ξαφνικά ο κάπταιν Γουέϊ Τζιαφού της COSCO

Παρελθόν από το «τιμόνι» της COSCO, αποτελεί, ύστερα από 15 χρόνια διοίκησης,  ο κάπταιν Γουέϊ Τζιαφού. Σύμφωνα με την "Wall Street Journal", την αλλαγή ανακοίνωσε το τμήμα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας που ελέγχει ζητήματα προσωπικού και διορίζει τα υψηλόβαθμα στελέχη.
Η απόφαση του ΚΚΚ για την αντικατάστασή του από τον 60χρονο Μα Ζεχουά, ξάφνιασε καθώς πρόσφατα είχε εγκαινιάσει μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά τη νέα προβλήτα στο λιμάνι του Πειραιά και μάλιστα είχε επιβεβαιώσει το κινεζικό ενδιαφέρον για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Για την απομάκρυνση του Γουέϊ Τζιαφού, ακούγονται πολλά. Άλλοι λένε ότι συνταξιοδοτήθηκε, άλλοι ότι τον αντικαθιστούν επειδή είπε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται τριάντα χρόνια πίσω σε σχέση με την Κίνα» και μία τρίτη άποψη είναι ότι ο «κάπταιν» κινδυνεύει να αποκτήσει «δυτικό τρόπο ζωής» και τελευταία η συμπεριφορά του, με παρασημοφορήσεις κ.ά να μην άρμοζε σε κρατικό υπάλληλο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.
>>> Όποιος και αν είναι επικεφαλής στη COSCO, το πρόγραμμα της κινεζικής κρατικής εταιρίας θα εξελιχθεί όπως έχει οριστεί από το Πεκίνο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου