Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

"Όχι" στην πρόταση των εργαζομένων για τη ΝΕΡΙΤ - Για... τυπικούς λόγους!

«Να ανοίξει άμεσα ο νέος θεσμικός φορέας Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης που διαδέχεται την ΕΡΤ και μάλιστα από τις εγκαταστάσεις της» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, μετά τη νέα συνάντηση που είχαν με τον υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελή Καψή. 
Στην 4η κατά σειρά συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, πρότειναν: να συνεχίσουν να παράγουν το πρόγραμμα όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, με ταχύτατες διαδικασίες να γίνει η αποχώρηση όσων επιθυμούν να αποχωρήσουν με σύνταξη και η ΝΕΡΙΤ να λειτουργήσει όπως προβλέπεται από το θεσμικό πλαίσιο, και μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να σχηματοποιηθεί και να οριστικοποιηθεί το νέο οργανόγραμμα και ο νέος Γενικός Κανονισμός Προσωπικού, με ουσιαστικό διάλογο, με ανεξάρτητους φορείς και ενώσεις των εργαζομένων.
Συνυπολογίζοντας, όπως αναφέρουν, «τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η ψήφιση του νόμου για τη ΝΕΡΙΤ για την επόμενη ημέρα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, την έωλη, και εν πολλοίς παράνομη, προκήρυξη 589 θέσεων εργασίας για ένα μεταβατικό μόρφωμα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και το νέο τοπίο που έχει διαμορφωθεί από τις 44 ημέρες της αδιάλειπτης παρουσίας των εργαζομένων, με πλήρες πρόγραμμα υψηλού επιπέδου σε όλους τους τομείς που καλύπτει η ΕΡΤ». 
Η πρόταση αυτή, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, «παρέχει στην κυβέρνηση μια ολοκληρωμένη λύση, η οποία είναι απολύτως σύμφωνη τόσο με το γράμμα, όσο και με το πνεύμα της προσωρινής απόφασης του ΣτΕ, προστατεύει τα δικαιώματα των εργαζομένων της ΕΡΤ, προασπίζοντας το συνταγματικό δικαίωμά τους στην εργασία, δεν κοστίζει ούτε ευρώ στον Έλληνα πολίτη και προσφέρει στην κοινωνία έναν πραγματικό Δημόσιο Ραδιοτηλεοπτικό Φορέα σε πολύ συντομότερο χρόνο από τη σύσταση του μεταβατικού μορφώματος, που μόνο περιπλοκές δημιουργεί, τόσο για την κυβέρνηση, όσο και για τους εργαζόμενους».
Αντιδρώντας, στην άρνηση του κ. Καψή, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, να μεταφέρει την πρότασή τους στην κυβέρνηση, σημειώνουν πως «οι ενώσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ (ΠΟΣΠΕΡΤ - ΕΣΗΕΑ) μετά και τη χθεσινή αρνητική στάση του κ. Καψή, απέστειλαν αίτημα συνάντησης με τους εκπροσώπους των κομμάτων που απαρτίζουν τη συγκυβέρνηση και τους εμπλεκόμενους υπουργούς».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Η απάντηση του Παντελή Καψή, όπως ακούστηκε από τη συχνότητα του «Αθήνα 9.84», ήταν: «Δεν μπορεί να γίνει δεκτή η πρόταση των εργαζομένων». Και επεσήμανε πως αν γινόταν κάτι τέτοιο θα ακυρωνόταν η πολιτική απόφαση του προηγούμενου διαστήματος, καθώς και οι δεσμεύσεις προς την τρόικα...
>>> Συνάδελφε, αύριο γιορτάζεις. Δεν θά 'θελες να είχες και τις ευχές από τους συναδέλφους της ΕΡΤ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου