Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

"Η ομερτά του πολιτικού κατεστημένου" για τις επιχορηγήσεις των κομμάτων

Νέα παρέμβαση στο πολιτικό σύστημα, κάνει μέσα από τον ιστοχώρο του της κίνησης «Δημιουργία, ξανά!» του Θάνου Τζήμερου, με ένα άρθρο που αναδεικνύει μία υπόθεση εκατομμυρίων, για την οποία οι πάντες «τηρούν σιγήν ιχθύος»...
Τίτλος του άρθρου «Η ομερτά του πολιτικού κατεστημένου» και αναφέρεται στις επιχορηγήσεις των κομμάτων από τα δημόσια ταμεία, τονίζοντας ότι ο ελληνικός λαός έχει ηθικό δικαίωμα και έννομο συμφέρον να ενημερωθεί για τα οικονομικά όλων των κομμάτων. Και επισημαίνεται ότι  η «Δημιουργία, ξανά!» απαιτεί:
- Άμεση δημοσιοποίηση του πορίσματος ελέγχου του ΠΑΣΟΚ κι όλων των επίσημων οικονομικών στοιχείων όλων των κομμάτων. Ο λαός πληρώνει και δικαιούται να γνωρίζει.
- Αναδρομικό έλεγχο από ορκωτούς λογιστές και δικαστικούς λειτουργούς στα οικονομικά όλων των κομμάτων από το 1974 και εντεύθεν. Όπου παρατηρούνται αδιαφανείς συναλλαγές να σχηματίζεται δικογραφία.
- Οποιοδήποτε κόμμα αρνείται ή παρεμποδίζει ή δεν παρέχει όλα τα αναγκαία στοιχεία για τον έλεγχο παύει να λαμβάνει κρατική χρηματοδότηση και όσα χρήματα έχει λάβει γίνονται άμεσα απαιτητά για επιστροφή.
- Άμεση μείωση της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων στον ευρωπαϊκό μέσο όρο (σήμερα περίπου 0,7 ευρώ ανά ψήφο αντί του πολλαπλάσιου που ως τώρα λαμβάνουν τα κοινοβουλευτικά κόμματα στην Ελλάδα).
>>> Το άρθρο με κλικ ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου