Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας για τις Κυριακές

Τους τεράστιους κινδύνους που εγκυμονεί το άνοιγμα των Κυριακών για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις επισημαίνει με ανακοίνωσή του το Επαγγελματικό Επιμελητήριο ΑθήναςΌπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η πολιτεία, αδιαφορώντας για την κατάσταση στην πραγματική οικονομία και επιδεικνύοντας μία άτεγκτη στάση, εμφανίζεται έτοιμη να προχωρήσει σε μία ρύθμιση που μπορεί να οδηγήσει στη λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου.
Ειδικότερα στην ανακοίνωση τονίζεται:
Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας, προασπιζόμενο όπως πάντα τα συμφέροντα της Ελληνικής κοινωνίας και των μελών του, δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετο σε μία τέτοια προοπτική και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.
Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, σε μία περίοδο βαθιάς ύφεσης της ελληνικής οικονομίας, είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια ακόμα περισσότερες επιχειρήσεις στο «λουκέτο». 
Εάν μέχρι σήμερα μιλάμε για έναν άνισο αγώνα επιβίωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που παλεύουν να παραμείνουν ανοιχτές προσδοκώντας μία ρευστότητα που μόνο στα λόγια των κυβερνώντων υπάρχει, με την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου θα μιλάμε πια για τον «θάνατο του εμποράκου».
Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας, επισημαίνει τις συνέπειες αυτής της απόφασης:
·      Θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων, με ότι κι αν σημαίνει αυτό.
·      Χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι θα βρεθούν σε τραγικό αδιέξοδο καθώς είναι ανθρωπίνως αδύνατο να εργάζονται εφτά ημέρες την εβδομάδα.
·      Θα ανατραπεί ο οικογενειακός και οικονομικός προϋπολογισμός για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους.
·      Τα εισοδήματα της πλειονότητας των εμπόρων θα συρρικνωθούν ακόμα περισσότερο, καθώς ελάχιστοι είναι αυτοί που θα ωφεληθούν πραγματικά από το μέτρο.
Όσο είναι καιρός, ας καταλάβουν οι υπεύθυνοι, ότι πρόβλημα του καταναλωτικού κοινού δεν είναι η έλλειψη χρόνου για τις αγορές, αλλά η έλλειψη εισοδημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου