Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Με τόλμη και σεβασμό στους νόμους μπορεί να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ


Να εξετάσει την πρόταση τους, όπως προέκυψε από τη χθεσινή Γενική Συνέλευση των δημοσιογράφων, ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ «προκειμένου να ξεπεραστεί το αδιέξοδο που η ίδια η κυβέρνηση δρομολόγησε στις 11 Ιουνίου».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση «οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, με βάση την ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των δημοσιογράφων, έχουν ήδη γνωστοποιήσει στον αρμόδιο υφυπουργό και κοινοποιήσει στα Μέσα Ενημέρωσης μια σαφή και νομικά τεκμηριωμένη απάντηση στο γιατί δεν μπορεί να υπάρξει κανενός είδους ενδιάμεσος φορέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».
Τονίζεται δε ότι υπάρχει τρόπος και καθημερινά αποδεικνύεται πώς μπορεί να συνεχίσει η λειτουργία της ΕΡΤ, αρκεί η κυβέρνηση να αποκαταστήσει τη νομιμότητα. Και η ανακοίνωση καταλήγει:
«Να εφαρμοστεί επιτέλους η απόφαση του ΣτΕ και να σταματήσει το μαύρο στις συχνότητες της ΕΡΤ. Οι άνθρωποι υπάρχουν, οι υποδομές και οι εγκαταστάσεις υπάρχουν. Η πολιτική τόλμη και ο σεβασμός στους νόμους αναζητούνται».
Όμως, υπαρχει και η νομική άποψη ανωτάτου δικαστικού λειτουργού, η οποια ίσως να προκαλεί προβληματισμό σχετικά με τη διφορούμενη απόφαση του ΣτΕ. Ο εν λόγω δικαστικός υποστηρίζει ότι η ΕΡΤ Α.Ε. είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και όχι  Δημοσίου Δικαίου! Που σημαίνει ότι το ΣτΕ δεν είναι το αρμόδιο Δικαστήριο για να κρίνει τη διένεξη δύο ιδιωτικών φορέων, όπως είναι η ΕΡΤ και η ΠΡΟΣΠΕΡΤ.
>>> Η προσφυγή της ΠΡΟΣΠΕΡΤ μπορεί να έγινε κατά του υπουργείου Οικονομικών, οπότε καλώς δέχθηκε την προσφυγή το ΣτΕ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου