Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

"Μισή" είδηση από τη Μόσχα για τους δύο απαχθέντες Επισκόπους





















Από το Πατριαρχείο της Μόσχας ήρθε μία ευχάριστη είδηση, καθώς δεν επιβεβαιώνει τον θάνατο των δύο απαχθέντων και αγνοουμένων Σύρων Επισκόπων. 
Μία «μισή» είδηση αφού δεν διευκρινίζει ποιός είναι ο αποκεφαλισθείς Επίσκοπος, ούτε διαψεύδει τις δύο εφημερίδες του Λιβάνου οι οποίες εικάζουν πως οι δύο απαχθέντες καρατομήθηκαν από ισλαμιστές «επαναστάτες» της «Αλ Κάϊντα».

Πάντως το γεγονός ότι το Πατριαρχείο της Μόσχας ασχολείται με την υπόθεση, είναι κάτι που δείχνει ότι δεν αδιαφορεί όλη η Ορθοδοξία...
Η σχετική είδηση, όπως μεταδόθηκε από το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (www.amna.gr), σναφέρει:
Δυστυχώς, δεν έχουμε στη διάθεσή μας πληροφορίες για την τύχη των απαχθέντων αρχιερέων» δήλωσε στο πρακτορείο "Ιντερφάξ-Ρελίγκια" ο γραμματέας του συνοδικού Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων και αρμόδιος για τις διορθόδοξες σχέσεις, πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ.
Από μια σειρά ρωσικά και όχι μόνο ΜΜΕ, είχε νωρίτερα μεταδοθεί ότι, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, οι μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος (Ελληνορθόδοξος) και Γιοχάνα Ιμπραχίμ (Συρορθόδοξος) εκτελέστηκαν από αντάρτες, ενδεχομένως μάλιστα Τσετσένους στην προέλευσή τους, που μάχονται ως μισθοφόροι στο πλευρό της συριακής αντιπολίτευσης.
Το ρωσικό ΥΠΕΞ και το Πατριαρχείο Μόσχας έχουν δηλώσει ότι καταβάλλουν προσπάθειες για την απελευθέρωση των Μητροπολιτών και εξέφρασαν επανειλημμένως την ανησυχία τους για τους διωγμούς που υφίστανται οι θρησκευτικές μειονότητες στη Συρία, μία από τις κοιτίδες της χριστιανοσύνης.
>>> Άραγε ποιές να είναι οι πληροφορίες της νέας ηγεσίας του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου