Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Υπενθύμιση... ΕΣΗΕΑ για ενδεχόμενο "λουκέτο" στους Δημοτικούς Ρ/Τ Σταθμούς

Επειδή υπάρχει μία υποψία ότι η απογραφή των Ν.Π.Ι.Δ. μπορεί να γίνει για το "κλείσιμο" των Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών Σταθμών, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, ανακοινώνει:
Εν όψει της επικείμενης απογραφής των Ν.Π.Ι.Δ., στα οποία συμπεριλαμβάνονται οι Δημοτικοί Ραδιοφωνικοί και Τηλεοπτικοί Σταθμοί, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκτιμά ότι η απογραφή συνιστά το πρώτο στάδιο της επαπειλούμενης διαθεσιμότητας – απόλυσης προσωπικού.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ υπενθυμίζει ότι οι δημοσιογράφοι, βάσει του νόμου, εξαιρούνται των κριτηρίων ΑΣΕΠ, όσον αφορά την πρόσληψή τους, άρα η επίκληση του ΑΣΕΠ εκ μέρους των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών δεν τους αφορά. 
Ζητούμε από τα αρμόδια υπουργεία, την αποκεντρωμένη Περιφέρεια, τους Δήμους και τις διοικήσεις των Δημοτικών Επιχειρήσεων να ανακοινώσουν εγκαίρως τα κριτήρια, τον τρόπο αξιολόγησης, καθώς και τα ονόματα των αξιολογητών. Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι δημοσιογράφοι θα αξιολογηθούν από δημοσιογράφους – μέλη της ΕΣΗΕΑ. 
Επιπλέον, το φύλλο αξιολόγησης να τεθεί στη διάθεση των «κρινομένων», αλλά και της ΕΣΗΕΑ, ώστε να αποφευχθούν περιπτώσεις άδικης κρίσης λόγω προσωπικής εμπάθειας ή πολιτικής σκοπιμότητας.
Σε κάθε περίπτωση υπενθυμίζουμε ότι έως σήμερα το προσωπικό των Δημοτικών Επιχειρήσεων έχει μειωθεί, κατά δηλώσεις δε των Δημάρχων, οι σταθμοί έχουν εξυγιανθεί. Μάλιστα, σε ορισμένους σταθμούς υπάρχει έλλειψη προσωπικού.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ δηλώνει ότι θα αντιταχθεί σθεναρά, και δεν πρόκειται να αποδεχθεί παύση λειτουργίας των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ειδικού Σκοπού, με αντικείμενο την Ενημέρωση και δεν θα δεχθεί τον αποδεκατισμό και την αποψίλωσή τους, με προσχηματικού τύπου αξιολογήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου