Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

ΕΣΗΕΑ: ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 10:00-14:00

Από το ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), εκδόθηκε σήμερα η παρακάτω  ανακοίνωση:


Στον συνεχιζόμενο αγώνα των εργαζομένων για ανοιχτή ΕΡΤ και πραγματική Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, η κυβέρνηση συνεχίζει να απαντά με τη μια παρανομία να διαδέχεται την άλλη. Αρνείται να επαναφέρει το σήμα στις συχνότητες της ΕΡΤ και, αντ΄ αυτού, εκχωρεί στους ιδιώτες - καναλάρχες το «δικαίωμα» να εκπέμπουν το παράνομο ψευδεπίγραφο μόρφωμα της ΔΤ.
Παράλληλα, ο αρμόδιος υφυπουργός Π. Καψής συνεχίζει την παρελκυστική τακτική του δήθεν διαλόγου, αποκαλύπτοντας, ωστόσο, την βασική του πρόθεση: Να σφραγίσει τα ραδιοτηλεοπτικά στούντιο της ΕΡΤ και να σύρει τους εργαζόμενους σε υπογραφές συμβάσεων, οι οποίες για την κυβέρνηση αυτή τη στιγμή φαντάζουν ως ο μοναδικός δρόμος νομιμοποίησης της παρανομίας.
Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ καλεί τους συναδέλφους δημοσιογράφους να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ, όπως και τους αγώνες όλων των εργαζομένων οι οποίοι πλήττονται από την κλιμακούμενη μνημονιακή λαίλαπα, συμμετέχοντας στην αυριανή στάση εργασίας από τις 10.00 έως τις 14.00, που κήρυξε η ΠΟΕΣΥ.
Ο αγώνας, που ξεκίνησε από την ΕΡΤ, συνεχίζεται σε Δήμους, σχολεία, νοσοκομεία και κλιμακώνεται με την αυριανή γενική απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και δεκάδες Ομοσπονδίες εργαζομένων κατά του νέου μνημονιακού πολυνομοσχεδίου. Η δυναμική συμμετοχή των δημοσιογράφων είναι ο μόνος τρόπος για να λάβει επιτέλους η κυβέρνηση το μήνυμα: Δεν πάει άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου