Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΔΟΔ) εναντίον "Χρυσής Αυγής"

Η «Χρυσή Αυγή» η "εκστρατεία τρομοκρατίας" που έχει εξαπολύσει κατά των Ελλήνων δημοσιογράφων, ήταν ένα απο τα θέματα που απασχόλησε το 27ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΔΟΔ), που πραγματοποιήθηκε, τπν περασμένο μήνα στο Δουβλίνο. 
Επίσης το Συνέδριο ανέθεσε στην νέα Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΔ, να συστήσει διεθνές Παρατηρητήριο κατά της εξάπλωσης του ρατσιστικού μίσους.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ δημοσιοποιεί σήμερα το ψήφισμα για την Ελλάδα που εξέδωσε η ΔΟΔ και αναφέρει τα εξής:
Το Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΔΟΔ), που πραγματοποιήθηκε στο Δουβλίνο, από τις 4 έως τις 7 Ιουνίου 2013, παρακολουθεί με ανησυχία την εκστρατεία τρομοκρατίας, την οποία έχει εξαπολύσει η νεοναζιστική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» εναντίον δημοσιογράφων και ΜΜΕ. 
Οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ δέχονται επιθέσεις επειδή αποκαλύπτουν στην ελληνική κοινωνία τις νεοναζιστικές και νεοφασιστικές πεποιθήσεις, πράξεις και δραστηριότητες, αναδεικνύοντας δημοσιογραφικά και αποκαλύπτοντας την εγκληματική δραστηριότητα και τις ενέργειες των βουλευτών της «Χρυσής Αυγής», που καλλιεργούν το μίσος μεταξύ των διαφόρων τμημάτων της κοινωνίας και ιδιαίτερα εκείνων, που κατά κύριο λόγο πλήττονται από την οικονομική κρίση (φτωχοί μετανάστες, μειονότητες, αντιφρονούντες αριστεροί κλπ).
Το Συνέδριο αναθέτει στην καινούργια Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΔ, να συστήσει ένα «Διεθνές Παρατηρητήριο Ενάντια στην Εξάπλωση του Ρατσιστικού Μίσους» (IWASRH), στο οποίο θα καταγγέλλονται και θα καταγράφονται ανάλογα περιστατικά. Το Παρατηρητήριο θα αναλαμβάνει να εκπονεί εκστρατείες ενημέρωσης για τις νεοναζιστικές και νεοφασιστικές ενέργειες, που έχουν στόχο τη δημοσιογραφική έρευνα, τους δημοσιογράφους, τους ακτιβιστές, τους οργανισμούς ΜΜΕ, τις Ενώσεις μέλη της ΔΟΔ, καθώς και τις άλλες συλλογικές δημοκρατικές κοινωνικές οργανώσεις. Η ΔΟΔ/ΕΟΔ προτείνει, σε συνεργασία με τις ελληνικές Ενώσεις μέλη της ΔΟΔ, να διοργανώσουν την πρώτη ιδρυτική σύνοδο του Παρατηρητηρίου στην Ελλάδα.
Η «Χρυσή Αυγή» αποτελεί φαινόμενο μιας αντιδραστικής δραστηριότητας και ενός καινούργιου αναδυόμενου συστημικού παράγοντα, επακόλουθα της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης. 
Ο Τύπος που πρόσκειται φιλικά στην οργάνωση δημοσιεύει συνεχώς άρθρα, τα οποία έχουν στόχο τις δημοσιογραφικές Ενώσεις και τους δημοσιογράφους για τις θρησκευτικές ή τις πολιτικές τους πεποιθήσεις. 
Επιπλέον, απειλεί όσους δημοσιογράφους και οργανώσεις ΜΜΕ τολμούν να αποκαλύψουν τις δραστηριότητες, με τις οποίες η «Χρυσή Αυγή» διαδίδει το μίσος εναντίον των μεταναστών και των ασθενέστερων τμημάτων της κοινωνίας, που συμβαίνει να ανήκουν σε διαφορετική φυλή, εθνότητα, θρήσκευμα ή εναντίον ατόμων που έχουν διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου