Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Εκδόθηκε η απόφαση για την υπόθεση της ρεπόρτερ Αγγελικής Χατζηδημητρίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ
Επτά χρόνια πέρασαν από τότε και η συνάδελφος Αγγελική Χατζηδημητρίου, 
παραμένει καθηλωμένη στο αναπηρικό καροτσάκι...
Επτάμισι χρόνια μετά τη βάναυση επίθεση και το βαρύτατο τραυματισμό της δημοσιογράφου Αγγελικής Χατζηδημητρίου, κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ στο εργοστάσιο της ΔΕΗ, στη Χίο, εκδόθηκε η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Βορείου Αιγαίου. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και επισημαίνεται:
Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, κρίθηκε ένοχος ο ιδιωτικός φύλακας του εργοστασίου της ΔΕΗ Γ.Π., ο οποίος καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκιση για βαριά μη σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά της δημοσιογράφου, ενώ αθωώθηκε ο εφημερεύων γιατρός παθολόγος Γ.Μ.
Δεδομένης της αθώωσης του εφημερεύοντος γιατρού, κατά την απόφαση τού Εφετείου, οι ευθύνες βαρύνουν τον χειρουργό γιατρό Α.Ρ., που εφημέρευε τότε στη χειρουργική κλινική, και πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε έξι μήνες φυλάκιση.
Ο χειρουργός Α.Ρ. δεν δικάστηκε, όμως, από το Εφετείο, αφού, σύμφωνα με τον νόμο, για εκκρεμείς υποθέσεις που επέσυραν ποινές μέχρι έξι μηνών φυλάκισης, η σε βάρος του κατηγορία τέθηκε στο αρχείο.
Αυτή ήταν η απόφαση του δικαστηρίου για την εγκληματική επίθεση, που δέχθηκε η συνάδελφος, η οποία στρεφόταν ενάντια στο σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου, της ελευθερίας της έκφρασης και της ενημέρωσης της κοινής γνώμης.
Τέλος, στην ανακοίνωση, τονίζεται:
Η Διοίκηση της ΕΣΗΕΑ ζητούσε από την πρώτη στιγμή την παραδειγματική τιμωρία, όχι μόνο των φυσικών, αλλά κυρίως των ηθικών αυτουργών και με την απόφαση του δικαστηρίου δεν αισθάνεται δικαιωμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου