Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Μάξιμος: Η συγκυβέρνηση… ξαναζεσταμένο φαγητό


«Δηλώσεις-ξεκαθάρισμα για τη θέση του κόμματος αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε σήμερα ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ βουλευτής Μάξιμος Χαρακόπουλος, στην εκπομπή του Κωστή Παρρά στον Flash 96,0. Ο βουλευτής Λαρίσης, μεταξύ άλλων είπε:
«Βεβαίως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η ΝΔ έχει ένα σταθερό προβάδισμα έναντι του κυβερνώντος κόμματος. Αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος που η ΝΔ είναι αρνητική στο ζήτημα της συγκυβέρνησης. Ούτε είναι αυτός ο λόγος που ζητούμε εκλογές. Το "έργο" της συγκυβέρνησης ανέβηκε στις 15 Ιουνίου και απεσύρθη την ίδια ημέρα με ευθύνη του ιδίου του Πρωθυπουργού. Διότι αρχικά φάνηκε ότι συναινεί στο να υπάρξει μία "κυβέρνηση σωτηρίας" με ένα τρίτο πρόσωπο στη θέση του πρωθυπουργού και στην πορεία, υπό τις πιέσεις προφανώς των στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, έκανε πίσω. Τα γεγονότα είναι γνωστά. Δεν έχει νόημα λοιπόν να συζητούμε για… ξαναζεσταμένο φαγητό. Το ζητούμενο είναι μία άλλη πολιτική. Το ζητούμενο είναι να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου. Η συνταγή που ακολουθείτε 22 μήνες είναι εγκληματική, είναι λάθος. Αντί να βοηθά στην επίλυση του προβλήματος, βαθαίνει το πρόβλημα. Το κάνει ακόμα πιο δυσεπίλυτο».
Όσον αφορά την λεγόμενη συναίνεση, δήλωσε: 
«Το να συναινέσουμε στο λάθος θα είναι συνενοχή. Πόσο δε μάλλον σήμερα που όλοι οι δείκτες της οικονομίας επιβεβαιώνουν ότι η ακολουθούμενη πολιτική είναι λανθασμένη. Ό,τι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση το στηρίξαμε και το στηρίζουμε. Δεν έχουμε τη λογική του "όχι σε όλα" που ακολουθούσε το ΠΑΣΟΚ μονίμως όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου