Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Ούτε... φιλιππινέζες δεν γίναμε!


Μεγάλη κουβέντα ακούστηκε να λέει σήμερα, από το μικρόφωνο του Radio 9 (πρώην Alpha 9.89) ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γ. Πεταλωτής. Μια κουβέντα, που πίσω κρύβεται μία πολύ πικρή αλήθεια για την κακή τύχη της πατρίδα μας. Μια κουβέντα, που θα πέρασε αδιάφορα ή και ως… εύρημα, από τον ανυποψίαστο ακροατή, ενώ μπορεί να ενόχλησε κάποια ώτα εσαεί μη ακουόντων…
Λοιπόν, σε συνέντευξή του που έδωσε στον συνάδελφο κ. Μπότσαρη, ο κ. Πεταλωτής, μεταξύ άλλων, είπε: «Χάσαμε πολλές δεκαετίες... Ούτε καν ξενοδοχείο της Ευρώπης δεν έγινε η Ελλάδα!».
Λόγω ηλικίας ο κ. υπουργός δεν θα γνωρίζει, πως υπήρχε κάποιος Έλληνας πολιτικός, τον οποίο κάποιες «δημοκρατικές» εφημερίδες  τον έβγαλαν «τρελλό» και «γραφικό» επειδή φώναζε ότι «οι Ευρωπαίοι θέλουν την Ελλάδα ξενοδοχείο και τους Έλληνες φιλιππινέζες»! Και αυτός δεν ήταν άλλος από τον αξέχαστο δημοκράτη και αγνό αγωνιστή Γιάννη Ζίγδη, που πρώτος αυτός είχε μιλήσει για ένταξη της χώρας μας στην ΕΟΚ.
Ο Γιάννης Ζίγδης ήταν από τους ιδρυτές του Εθνικού Συμβουλίου Ελλάδας της «Ευρωπαϊκής Κίνησης» και  υπήρξε και αντιπρόεδρός του από το 1953 έως το 1968, όταν παραιτήθηκε λόγω της επιβολής της δικτατορίας στην Ελλάδα. Υπήρξε από το 1957 υπέρμαχος της ένταξης (και όχι απλώς της σύνδεσης) της Ελλάδας στην ΕΟΚ.
Ε, αυτός ο μετά θάνατον δικαιωθείς πολιτικός,  από τότε εξέφραζε τους φόβους που προαναφέρθηκαν! Ευτυχώς όμως, γιατί δεν ζει για να δει ότι είχε πέσει έξω στις προβλέψεις του, καθώς κατά την σημερινή υπουργική ρήση «ούτε καν ξενοδοχείο της Ευρώπης δεν έγινε η Ελλάδα!»
Ούτε καν ξενοδοχείο της Ευρώπης δεν έγινε η Ελλάδα… Δηλαδή, ούτε καν… φιλιππινέζες δεν γίναμε; Αυτή είναι η κατάντια μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου