Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Της... Αθήνας γίνεται στο Λονδίνο

Άναψε το φυτίλι και στη Γηραιά Αλβιώνα και τα επεισόδια του Λονδίνου που εξαπλώνονται στο Μπίρμινχαμ, το Λίβερπουλ, το Μάντσεστερ και το Μπρίστολ, θυμίζουν τα δικά μας Δεκεμβριανά του 2008. Ταα σοβαρλα γεγονότα στο κραταιό Ηνωμένο Βασίλειο, ανάγκασαν τον πρωθυπουργό, Ντέηβιντ Κάμερον, να επιστρέψει επειγόντως από τις διακοπές του. Δεν θα... ανάβονται μόνον αλλού "φυτίλια"!
Η αστυνομία έχει λάβει έκτακτα μέτρα και όλοι σταθμοί του Μετρό στο κέντρο του Λονδίνου είναι κλειστοί. Μαγαζιά και αυτοκίνητα καίγονται καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας και οι ταραχές μεταδίδονται από περιοχή σε περιοχή με ταχύ ρυθμό..
Ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη της επιτροπής εκτάκτων καταστάσεων, ενώ θα συναντηθεί με την υπουργό Εσωτερικών και τον προσωρινό επικεφαλής της Scottland Yard.
Η έκρηξη του κύματος βίας, αποδίδεται, στις περικοπές των κοινωνικών παροχών που επιβλήθηκαν στο πλαίσιο της σκληρής πολιτικής λιτότητας της κυβέρνησης για τον περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι πολλοί από τους συμμετέχοντες στα βίαια επεισόδια προέρχονται από φτωχές περιοχές με μεγάλα ποσοστά ανεργίας.
Λόγω αδυναμίας αντιμετώπισης της κατάστασης από την Αστυνομία δεν αποκλείεται να αποφασιστεί η επέμβαση του στρατού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου