Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Ψυχραιμία... παιδεία!

Σε λίγη ώρα μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα θα αντιμετωπίσει το κέντρο της Αθήνας, καθώς στις 12 μ. θα γίνει η συγκέντρωση διαμαρτυρίας φοιτητών και πανεπιστημιακών, για το προς ψήφιση το απόγευμα, του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ. Ενός νομοσχεδίου, που ίσως δεν και τόσο αναχρονιστικό όσο το υπάρχον. Υπάρχουν αντιδράσεις όμως από φοιτητές, αλλά και πανεπιστημιακούς καθηγητές. Επειδή πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που δεν αποτελεί καρπό του Μνημονίου και δεν υπάρχει λόγος να συνδέεται με την υπόλοιπη «ευρωπαϊκή» κυβερνητική πολιτική, ίσως θα πρέπει να αντιμετωπιστεί πιο υπεύθυνα από τον πανεπιστημιακό χώρο, τα κόμματα και την ίδια την κυβέρνηση. Ας γίνει κατ’ αρχήν δεκτό το νομοσχέδιο, έτσι για να κλείσουν τα «μαγαζάκια» στους πανεπιστημιακούς χώρους, να απαγκιστρωθεί το διδακτικό προσωπικό από τα κακώς κείμενα και να πάνε σπίτι τους οι «συνταξιούχοι» φοιτητές. Το πανεπιστήμιο πρέπει να εκσυγχρονιστεί και σταματήσει να είναι κομματικός χώρος υποψηφίων ανέργων επιστημόνων.
Και κάτι άλλο. Ας διατηρηθεί σήμερα η ψυχραιμία διαμαρτυρομένων και σωμάτων ασφαλείας, διότι μπορεί να πληρώσουμε πολύ ακριβά μία βλακώδη κίνηση. 
*** Άραγε ποιός σκέφτεται τους σπουδάζοντες φοιτητές, που βρίσκονται προ της Εξεταστικής και τους γονείς που έχουν λυγίσει οικονομικά για να σπουδάσουν τα παιδιά τους; Ποίος θα πληρώσει και ποιοί έχουν συμφέροντα από μία χαμένη Εξεταστική;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου