Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Ποιόν ενδιαφέρει η ομιλία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

«Χαμός» έχει γίνει από χθες στα «υψηλά» στρώματα της ελληνικής δημοσιογραφίας, με το θέμα της ομιλίας του Πρωθυπουργού στην  Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Βγαίνει το «Mega» στο Δελτίο των 8 και μεταδίδει ότι ο κ. Παπανδρέου δεν θα μιλήσει και ταυτόχρονα τυπώνεται με την ίδια είδηση και η «Αυριανή». Πέφτουν οι σχετικές διαψεύσεις από το Μαξίμου και η Ελλάδα δεν έχει πιά άλλο πρόβλημα, παρά για το αν θα μιλήσει ή όχι ο Γ. Παπανδρέου προς τις παραγωγικές τάξεις στη Θεσσαλονίκη! Κάποιοι έχουν την εντύπωση ότι η ελληνική κοινή γνώμη «κατευθύνθηκε» κατά το δοκούν, αλλά πού να φανταστούν τι σημαίνει πείνα και στέρηση.
Άραγε, πόσο μακριά από την θλιβερή πραγματικότητα βρίσκονται κάποιοι «μεγαλοδημοσιογράφοι» και «μεγαλοεκδότες» και ασχολούνται με το τελευταίο πρόβλημα που θα μπορούσε να απασχολεί σήμερα τον Έλληνα πολίτη...
Τι τον νοιάζει τον Έλληνα, αν θα μιλήσει ο Πρωθυπουργός ή όχι; Και να δεν μιλήσει και μιλήσει κάποιος άλλος, θα είναι ο αντικαταστάτης του... Και τι έγινε; Οι πολιτικές φταίνε και όχι τα πρόσωπα. Δηλαδή εάν τον π.χ. τον Νοέμβριο δούμε ένα νέο υπουργικό συμβούλιο με συμμετοχή της Ντόρας Μπακογιάννη και του Γ. Καρατζαφέρη, θα τρίβαμε τα μάτια μας; Όλα είναι αναμενόμενα και για όλα είναι αποφασισμένος ο απογοητευμένος λαός. Πάνε εκείνες οι εποχές που οι κυβερνήτες ήσαν λιγότερο αναξιόπιστοι και υπήρχαν «κοπάδια» οπαδών. Πάνε εκείνες οι… δοξασμένες ηγεσίες που στηρίζονταν σε διορισμένες στρατιές με πρασινομπλέ σημαιάκια!
Το «σκηνικό» άλλαξε. Τα προπετάσματα καπνού αδυνατούν να καλύψουν την καθημερινότητα και ό,τι τραγικό επιφέρει η ανεργία. Ο πολίτης άρχισε να συνειδητοποιείται και να αντιδρά. Να αντιλαμβάνεται πως δεν θα παίξει κανέναν ρόλο η πρωθυπουργική ομιλία για ό,τι έχει αποφασιστεί από την  κυβέρνηση ή εκείνους τους άλλους… Άλλωστε δεν χρειάζονται πολλά λόγια και ιδιαίτερες ομιλίες για την «χαριστική βολή». Με έναν… πυροβολισμό 23%, επέρχεται ακαριαία ο θάνατος της οικονομίας μιάς χώρας. «Carthago delenda est»! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου