Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Κολλεγιακή... παραπλανητική διαφήμιση

Παραπλανητική και παράνομη χαρακτηρίζει το υπουργείο Παιδείας τη διαφήμιση των ΙΕΚ ΔΟΜΗ και του Athenian College, που κυκλοφόρησε με τίτλο «ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ».Σημειώνεται ότι τα ΙΕΚ ΔΟΜΗ και το Athenian College έχουν κληθεί εγγράφως από το υπουργείο Παιδείας, από την Τρίτη 30-8-2011, να αποσύρουν αμέσως τη σχετική διαφήμιση.
Όπως σημειώνει η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Φώφη Γεννηματά, σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμμόρφωση θα ανακληθούν οι άδειες λειτουργίας, όπως άλλωστε θα γίνει και για κάθε άλλο ανάλογο φορέα που θα προβεί σε παράνομη διαφήμιση. Η Φώφη Γεννηματά με επιστολή της στο Athenian College, όχι μόνο ζήτησε την απόσυρση της διαφήμισης, αλλά και την αποκατάσταση της αλήθειας με τη δημοσίευση στον τύπο σαφών και πλήρων διευκρινίσεων.
Επίσης έδωσε εντολή στον γενικό γραμματέα Διά Βίου Μάθησης, Ε. Μπάκα να εξετάσει το περιεχόμενο όλων των διαφημίσεων των ΙΕΚ, καθώς και το περιεχόμενο του δημοσιεύματος της εφημερίδας Realnews για το ΙΕΚ ΔΟΜΗ. Επίσης έχει δώσει εντολή στο ΕΚΕΠΙΣ να εξετάσει το περιεχόμενο όλων των διαφημίσεων των Κολλεγίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου