Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Δεν το περίμενε ο Μάξιμος!

Ξαφνικό… ήρθε στον Μάξιμο Χαρακόπουλο το «δωράκι» των 9,5 εκατομμυρίων για τις ΜΚΟ και τους μεσάζοντες! Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Λαρίσης και γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ, σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ και στους συναδέλφους Βαγγέλη Γιακουμή και Γιώργο Τερζή, δήλωσε:
«Δεν φανταζόμουν ποτέ όταν έκανα την ερώτηση για τις προσλήψεις ανέργων από ΜΚΟ, μαζί με τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, τον κ. Τασούλα, ότι θα φθάναμε στο σημείο να πληροφορηθούμε ότι στήνονταν Μη Κερδοσκοπικές τέτοιες Οργανώσεις για προσλήψεις ακόμα και σε βουλευτικά γραφεία!
Προκύπτουν σοβαρά ερωτηματικά με την εμπλοκή των ΜΚΟ στο πρόγραμμα, όταν το υπουργείο Εξωτερικών και η αρμόδια υπηρεσία, η ΥΔΑΣ έχουν παγώσει τη χρηματοδότηση σε 195 ΜΚΟ, ελέγχοντάς τες για κακοδιαχείριση. Μέχρι τώρα, όλοι οι πόροι από τα κοινοτικά προγράμματα κατευθύνονταν απευθείας στους ανέργους. Για πρώτη φορά μπαίνουν μεσάζοντες, οι οποίοι δεν κάνουν τη δουλειά τζάμπα. Το 5% του προγράμματος, δηλαδή κάπου 9,5 εκατ. ευρώ, θα πάνε σε ΜΚΟ, θα πάνε στις εταιρίες, στους μεσάζοντες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου