Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Περιμένοντας τον τυφώνα...

Από τον προηγούμενο τυφώνα "Κατρίνα"
Γύρω στα μεσάνυχτα (απόγευμα για ΗΠΑ) αναμένεται να φτάσει ο τυφώνας στα παράλια της Β. Καρολίνας και ακολούθως να κινηθεί βορειότερα για να πλήξει αύριο Κυριακή τη Νέα Υόρκη.
Οι Αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών και ειδικότερα της Νέας Υόρκης, καλούνται να αντιμετωπίσουν ταν κυκλώνα "Αϊρίν" με διακοπές δρομολογίων στα μέσα μεταφοράς και την υποχρεωτική εκκένωση του πληθυσμού.
Σε μία ζώνη εκατοντάδων χιλιομέτρων από τη Βόρεια Καρολίνα έως τη Νέα Υόρκη, οι Αρχές έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε καταφύγια, ενώ οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις και τα μέσα μεταφοράς προετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τους θυελλώδεις ανέμους και τις βροχοπτώσεις.
Προειδοποίηση προς τους πολίτες απηύθυνε και ο Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος επέστρεψε εσπευσμένα από τις διακοπές του στη Μασαχουσέτη.
Τα τρία αεροδρόμια της Νέας Υόρκης θα κλείσουν από σήμερα το μεσημέρι. Ταυτόχρονα θα διακοπούν τα δρομολόγια των λεωφορείων και του μετρό. Όλες οι παραστάσεις στο Μπρόντγουει αναβλήθηκαν όπως και όλες οι υπαίθριες εκδηλώσεις, ενώ οι Αρχές καλούν τους πολίτες να αποφεύγουν τα πάρκα γιατί υπάρχει κίνδυνος πτώσης δέντρων.
Ο δήμαρχος Μάϊκλ Μπλούμπεργκ ζήτησε την υποχρεωτική εκκένωση των περιοχών που βρίσκονται σε χαμηλό υψόμετρο και κινδυνεύουν περισσότερο με πλημμύρα. Για τον λόγο αυτό περισσότερα από 400 κέντρα υποδοχής έχουν ανοίξει και σε αυτά μπορούν να καταφύγουν 71.000 άνθρωποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου