Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Τα ταξί θα γίνουν κόκκινα και... "πράσσειν άλογα"!


Άλλο και τούτο! Προκειμένου να προχωρήσει το άνοιγμα του επαγγέλματος στα ταξί και προ του κινδύνου να εισβάλουν στον χώρο μεγάλες εταιρείες, αλλά και να προστατευθεί ο κλάδος από τους «πειρατές» και τις «μαϊμούδες», ο κ. Ραγκούσης, φημολογείται ότι αποφάσισε, να αλλάξουν χρώμα τα ταξί της Αθήνας και από το «νεοϋορκέζικο» κίτρινο να γίνουν κόκκινα!
Και στις μνήμες των μεγαλύτερων έρχονται τα πρωτοσέλιδα περασμένων ημερών, όταν ο τότε υπουργός Συγκοινωνιών Γ. Βογιατζής, θέλησε να αλλάξουν χρώμα τα ταξί και από γκρι να γίνουν κίτρινα! Για λόγους ομοιοχρωμίας το υπουργείο είχε συστήσει στους ταξιτζήδες να τα βάψουν με συγκεκριμένο νούμερο κίτρινου χρώματος το οποίο διέθετε μία συγκεκριμένη εταιρεία. Έγινε «χαμός»! Και τι δεν γράφτηκε στον μεταπολιτευτικό Τύπο! Τελικά το υπουργείο υποχώρησε και τα ταξί βάφτηκαν μεν κίτρινα, αλλά χωρίς περιορισμό στην απόχρωσή τους.
Και τώρα, λέγεται ότι θα κληθούν οι ταξιτζήδες για να αλλάξουν χρώμα στα ταξί! Θα ήταν ατόπημα, διότι υπάρχουν και ανέξοδοι τρόποι για τους ταξιτζήδες, αλλά και το κράτος, προκειμένου να επιτευχθεί η υπουργική βούληση. Η αλλαγή χρώματος δεν είναι λύση. Άλλωστε, ποιος ενδιαφέρεται για την κάθαρση στον χώρο των ταξί και «πράσσειν άλογα»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου