Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

>>> Παρέμβαση Νανόπουλου για ΕΜΠ και ΕΚΠΑ

Παρέμβαση μέσω του facebook έκανε πριν λίγο ο διάσημος Έλληνας καθηγητής Δημήτρης Νανόπουλος, για την κατάντια στον χώρο της ανωτάτης εκπαίδευσης και τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στο Καποδιστριακό και το Μετσόβιο. Ο Δημ. Νανόπουλος, γράφει:

«Με θλίβει ιδιαίτερα η εικόνα κατάρρευσης των δυο κορυφαίων πανεπιστημίων της χώρας μας. Ενόψει αυτής της εξαιρετικά κρίσιμης και επικίνδυνης κατάστασης, ελπίζω να αρθεί το συντομότερο το αδιέξοδο που οδηγεί την παιδεία σε καθολική παράλυση.
»Δυστυχώς, αντί να δημιουργούμε κίνητρα για να κρατήσουμε και να στηρίξουμε τα νέα παιδιά, τα εξωθούμε σε έξοδο από τη χώρα»...

Για να τα λέει αυτά ένας Νανόπουλος, μάλλον τα πράγματα είναι περισσότερο "επώδυνα" - τόσο που το Μαξίμου ίσως θα πρέπει να "ψάχνεται" μήπως κάτι και με κάποιους δεν πάει καλά. 
Όσο για μας τους "απ' έξω", ας μην ξεχνάμε, πως όσο παραμένουμε παρατηρητές και δεν παρεμβαίνουμε ενεργά -από το μετερίζι του ο καθένας ή με την ψήφο μας- τότε ας μην περιμένουμε να σταματήσει η "αυτοεξορία" των παιδιών μας. 
Πόσο χαίρομαι για την παρέμβαση Νανόπουλου, όταν κάποιοι άλλοι - τέλος πάντων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου