Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Είκοσι επτάλεπτα "σφηνάκια γνώσης"

Την 6η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών, επέλεξε η Μίλητος Συμβουλευτική ΑΕ για να λανσάρει και να δοκιμάσει το νέο καινοτόμο (συνεδριακό) μοντέλο μετάδοσης και απόκτησης γνώσης που ανέπτυξε και ονομάζει «knowledge shots», δηλαδή «σφηνάκια γνώσης».
Το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών, ομιλητών και συμμετεχόντων (πλέον των 250 ατόμων) που συμφωνούν ότι πρόκειται για την πιο ‘rock and know’ συνάντηση που άλλαξε τα καθιερωμένα στα συνεδριακά ήθη και πρόσφερε ένα τρίωρο γεμάτο ευρηματικές παρουσιάσεις, πρωτοποριακές ιδέες και πρακτικές συμβουλές.
Συγκεκριμένα, τα «σφηνάκια γνώσης» προσφέρουν μια μοναδική μαθησιακή εμπειρία, μέσω ενός ράλι συμπυκνωμένης γνώσης και πρακτικών συμβουλών, αυτή τη φορά για όσους πειραματίζονται με την επιχειρηματικότητα.
Έτσι, 20 επιλεγμένοι ομιλητές, μέσα σε 7 λεπτά που είχε ο καθένας στη διάθεσή του/της, κατάφεραν να εμπνεύσουν, να αιφνιδιάσουν και κυρίως να μοιράσουν πρακτική και ουσιαστική γνώση, στους συμμετέχοντες.
Στο «knowledge shots» μάθαμε να δημιουργούμε ιδέες, να αναπτύσσουμε το επιχειρηματικό μας σχέδιο με τις κατάλληλες διαπροσωπικές και τεχνικές δεξιότητες, να αναγνωρίζουμε αγορές και να προσεγγίζουμε πελάτες, να επικοινωνούμε αποτελεσματικά, να δημιουργούμε και να διευρύνουμε δίκτυα συνεργασίας και πολλά άλλα πρακτικά και ουσιαστικά δοσμένα με χιούμορ και φαντασία από 20 διακεκριμένους ομιλητές.
Η καινοτομία, το περιεχόμενο, η διαδοχή των θεμάτων, η δυναμική των τοποθετήσεων και βέβαια η ροκ μουσική που σήμαινε το τέλος του 7λεπτου και συνεπώς της παρουσίασης δημιούργησαν μία πρωτόγνωρη μαθησιακή εμπειρία, με δημιουργική ατμόσφαιρα.
«Σφηνάκια γνώσης» πρόφεραν, μεταξύ άλλων, ο γ.γ. Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, ο γ.γ. Μέσων Ενημέρωσης Γιάννης Παναγιωτόπουλος, η δημοσιογράφος και επικοινωνιολόγος Ειρήνη Νικολοπούλου και ο επικεφαλής προγράμματος και λειτουργιών της WWF Κωνσταντίνος Λιαρίκος.
Το εργαστήρι συντόνισε η διευθύνουσα εταίρος και πρόεδρος της Μίλητος Συμβουλευτική ΑΕ, Όλγα Σταυροπούλου, η οποία «χρεώνεται» και την ανάπτυξη του μοντέλου και της ευρηματικής και επιτυχημένης μεθοδολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου