Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Μομφή για το χθεσινό «ντέρμπυ» στη Βουλή

Η… μισή Ελλάδα ξενύχτισε χθες για να παρακολουθήσει την κοινοβουλευτική διαδικασία της συζήτησης για την Πρόταση Δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Το αποτέλεσμα γνωστό και δεν εξέπληξε, όπως δεν εξέπληξε και η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή, μια και -ως φαίνεται- περνάει οσονούπω η μόδα της κοπαδοποίησης των πολιτών.
Από τις δύο ΜΗ εκπλήξεις, η πρώτη είναι εκείνη που ξεχωρίζει και αξίζει ο κόπος να πει κανείς δυό κουβέντες ή καλύτερα τρεις λέξεις. Δηλαδή: «Τέλος το δούλεμα!»…
Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί μαχόμενοι... 
Το επίπεδο της συζήτησης στη Βουλή, των δύο «γιγάντων», ήταν τόσο χαμηλό, που το ντέρμπυ του γηπέδου Καραϊσκάκη αποδείχθηκε… κατηχητικό! 
Το να ακούς κάποιον «καραγωγέα» να πουλάει μαγκιές ή κάποιον «τζάμπα μάγκα» να το παίζει «ξύπνιος», είναι κάτι που δεν ξαφνιάζει.
Όμως, όταν βλέπεις δύο πολιτικούς αρχηγούς - ο ένας Πρόεδρος της Κυβερνήσεως και ο άλλος εν δυνάμει Πρωθυπουργός – να απευθύνονται, ο ένας στον άλλον, σαν «κυράτσες» βορείων προαστείων, τότε δεν ξαφνιάζεσαι μόνον, αλλά τρομάζεις! Διότι τα πράγματα δείχνουν κάπως ανησυχητικά.
Τόσα έχει περάσει ο τόπος, τόσο πολύ και εντελώς άδικα υποφέρει ο λαός μας και οι δύο πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής, μας κάνουν πλάκα!
Αλλά, πώς να αντιδράσει ο άμοιρος και απροστάτευτος πολίτης, όταν ξυπνάει το πρωί, ανοίγει το ραδιόφωνο και ακούει διαπιστώσεις και αναλύσεις από την χθεσινή «συζήτηση» στη Βουλή…
Ανοίγει την τηλεόραση και βλέπει κάποιους να… ξεμαλλιάζονται για το «ποιος τα είπε καλά» και «ποιος τάπωσε τον άλλον»…
Έτσι, καταφεύγει στον υπολογιστή. Κάνει κλικ στα «αγαπημένα» του - κι εκεί τα ίδια! Πουθενά η «ταμπακιέρα»…
Όλα βρίσκονται μπλοκαρισμένα υπέρ της… αυτοκρατορίας της μετριότητας! Της νεωτεριστικής διαστροφής, που όλο και απλώνει τα πλοκάμια της στον δημόσιο βίο, με στόχο να αποπροσανατολίζει τους πολίτες και να τους διοχετεύει τρόπους σκέψης τέτοιους ώστε να μειώνονται οι αντιστάσεις τους και να αρκούνται σε κάποιον τσακωμό πολιτικών αρχηγών, για να ικανοποιούν έτσι το όποιο πολιτικό τους κριτήριο.
Μετά από όλο αυτό το «κακό» που γίνεται με την περιβόητη Πρόταση Μομφής, ώρα είναι για κάποια… δημοσκόπηση! Έτσι σαν «χωνευτικό» για όσα ανθυγιεινά «τρώμε». Άλλωστε, τι το επιπλέον μπορούμε να συζητάμε στο «Da Capo», στη «Βιβλιοθήκη», στο «Top’s», ή στη Μηλιώνη και τη Βαλαωρίτου…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου