Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013

Σε τρίωρη στάση εργασίας οι δημοσιογράφοι (12-3)

Τρίωρη στάση εργασίας σήμερα από τις 12 μ. έως τις 3 μ.μ .σε όλα τα ΜΜΕ και συλλαλητήριο στις 12 μ. στα Προπύλαια.
Αυτό αποφάσισε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και εξαιρούνται μόνον οι συνάδελφοι που θα καλύψουν το συλλαλητήριο.
Σε σχετική ανακοίνωσή του το ΔΣ της Ένωσης Συντακτών, δηλώνει πως «αξιώνει να εκκενωθεί αμέσως το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, που, υλοποιώντας την κυβερνητική παρανομία, από τα ξημερώματα της Πέμπτης το έχουν καταλάβει, εκδιώκοντας τους εργαζόμενους, χτυπώντας και προπηλακίζοντας συναδέλφους, μέλη της διοίκησης των Ενώσεων του Τύπου και της Ομοσπονδίας, ακόμη και μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου». Και η ανακοίνωση συνεχίζεται:
«Το ζήτημα, που έχει προκληθεί από τις αυθαιρεσίες της Κυβέρνησης, θέτει η ΕΣΗΕΑ με έντονο διάβημα και αναφορά προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κινήσεις τις οποίες ομόφωνα αποφάσισε το ΔΣ της Ένωσης.
»Ο παράνομος αποκλεισμός του Ραδιομεγάρου της Αγ. Παρασκευής από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις δεν μπορεί να συνεχιστεί, την στιγμή μάλιστα που δεν υφίσταται καμία νομική βάση, για όσα απαράδεκτα εξελίσσονται εδώ και 7 ημέρες. Επαναλαμβάνουμε ότι το πραξικόπημα κατά της ΕΡΤ παραμένει ανοιχτό για τη Βουλή, τη Δικαιοσύνη και την κοινωνία».
Τελειώνοντας η ανακοίνωση, σημειώνεται:
«Η κυβέρνηση, μετά την επιχείρηση "του μαύρου" τον περασμένο Ιούνιο, συνεχίζει να κινείται εκτός νομιμότητας επιδιώκοντας πλέον, με βίαιο και αυταρχικό τρόπο, να δημιουργήσει και να παγιώσει τετελεσμένα. Την ίδια ώρα, που με την γνωστή τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, αποκάλυπτε ποιες ήταν οι πραγματικές προθέσεις της όταν αποφάσιζε το αντισυνταγματικό "λουκέτο" στην ΕΡΤ: να μοιράσει τις ψηφιακές συχνότητες στα ιδιωτικά κανάλια, αφήνοντας οριστικά εκτός τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση»
>>> Το γεγονός και μόνον, ότι σύσσωμος ο κλάδος βρίσκεται στο "πόδι", αυτό ίσως κάτι πρέπει να σημαίνει, τουλάχιστον για τους συναδέλφους που βρίσκονται στη Βουλή. Εκτός και αν έχουν αποποιηθεί το λειτούργημα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου