Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Επτά στους 10 Έλληνες αισθάνονται επαγγελματικά... επιτυχημένοι!

Αξιοσημείωτα είναι τα ευρήματα της Πανευρωπαϊκής Έρευνας για την Επαγγελματική Επιτυχία, τα οποία ανακοινώθηκαν την Κυριακή, στο Μέγαρο Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών, στο πλαίσιο της 6ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας
Σκοπός της έρευνας είναι να φωτίσει μια σημαντική πτυχή της επαγγελματικής, κοινωνικής και ατομικής πραγματικότητας, όπως τη βιώνουν ή και τη στοχάζονται καθημερινά, χιλιάδες επαγγελματίες, επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων.
Σε αυτό το πλαίσιο, τα ευρήματά της μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης και παρακίνησης, για όσους επιζητούν την επαγγελματική επιτυχία και μπορούν να μετατραπούν σε εργαλεία ουσιαστικής υποστήριξης, σκέψης και δράσης για όσους επεξεργάζονται και προτείνουν  πολιτικές απασχόλησης
Η έρευνα διενεργήθηκε κατά το διάστημα μεταξύ Ιουλίου και Νοεμβρίου 2013  από τη Μίλητος Συμβουλευτική ΑΕ και την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση για την Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση knowl, με τη συνεργασία της ICAP Group AE.
Στο δείγμα της έρευνας συμμετείχαν στελέχη όλων των βαθμίδων, του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και συγκεκριμένα, η έρευνα συγκέντρωσε 1.156 συμπληρωμένα ερωτηματολόγια, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Παρακάτω μερικές από τις απαντήσεις που ελήφθησαν, ενώ σημειώνεται ότι το πλήρες κείμενο της έρευνας θα δημοσιοποιηθεί σύντομα στην ιστοσελίδα της Μίλητος Α.Ε. (www.militos.org):
-Το 70% των ερωτηθέντων νιώθει πολύ ή αρκετά επιτυχημένο στην επαγγελματική του ζωή, ενώ πιστεύει σε πολύ υψηλό ποσοστό (82,2%) ότι η επαγγελματική του επιτυχία αναγνωρίζεται και από τους άλλους.
-Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι είναι φτιαγμένοι για την επιτυχία, ενώ το 40%  ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα έχοντας κάποιον/α ως πρότυπο.
-Η εργατικότητα φαίνεται να είναι το απαραίτητο χαρακτηριστικό της προσωπικότητας για την επαγγελματική επιτυχία (56%), όπως και η επιμονή (34%), η υπευθυνότητα (32%), η προσαρμοστικότητα (27%), και η δημιουργικότητα (26%).
-Στην επαγγελματική επιτυχία οδηγεί η προσωπικότητα του καθενός και τα στοιχεία που τη συγκροτούν (77%). Πολύ σημαντικοί παράγοντες είναι όμως και η αξιοποίηση των ευκαιριών (68%), όπως και η διαρκής επιμόρφωση (56%).
-Οι κατάλληλες πρακτικές για να αγγίξει κάποιος/α την επαγγελματική επιτυχία, αλλά και να παραμείνει επιτυχημένος/η: η αναγνώριση των δυνατών σημείων (48%), το πάθος, η πίστη, η δέσμευση σε αυτό που κάνει (39%), αλλά και η πληροφόρηση κι η σωστή ενημέρωση (34%).
-Η  αποτυχία φαίνεται ότι είναι συστατικό στοιχείο της επαγγελματικής επιτυχίας, αφού το 65% των ερωτηθέντων την έχει βιώσει και θεωρεί ότι λειτουργεί ευεργετικά – αρκεί να φροντίζει κάποιος να μαθαίνει από αυτήν.
-Το 86% πιστεύει ότι πρέπει να μοιραζόμαστε την επαγγελματική επιτυχία, ενώ τέλος, ο δρόμος για την κατάκτησή της είναι μάλλον δύσκολος, όπως συμφωνεί το 54,3% των ερωτηθέντων.   
-Τι σημαίνει επαγγελματική επιτυχία;  Ικανοποίηση (66%), αναγνώριση (59%), προσωπική ανάπτυξη (55%), χρήματα (51%), αλλά και αίσθηση προσφοράς (42%), και πάνω απ’ όλα, «να κάνεις αυτό που αγαπάς».
>>> Περισσότερες πληροφορίες ή και για επικοινωνία με τους υπεύθυνους της έρευνας για περαιτέρω ανάλυση και ερμηνεία: κυρία Λαμπροπούλου, Τηλ. 210.6772129 - info@militos.org.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου