Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Ομοτράπεζοι... Μπαρνιέ με Δαμανάκη

Συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, δίνει αυτή την ώρα Επίτροπος ο Michel Barnier, αρμόδιος για την Εσωτερική Αγορά και τις Υπηρεσίες, ενώ λίγο αργότερα θα συμμετάσχει, με την Μαρία Δαμανάκη σε συζήτηση «στρογγυλής τραπέζης» με θέμα «Η Επιχειρηματικότητα στην ΕΕ και οι σχετικές προκλήσεις που οφείλει να αντιμετωπίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή».
Την εκδήλωση οργανώνει η Αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Ελλάδα και θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου και των τραπεζών. Το συντονισμό της συζήτησης θα έχει ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης.
Εν τω μεταξύ, γα την επίσκεψη του Επιτρόπου Michel Barnier, ο Πάνος Καρβούνης είχε δηλώσει νωρίτερα:
«Το χαρτοφυλάκιο του κ. Barnier είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Ελλάδα καθώς περιλαμβάνει την εσωτερική αγορά, τις υπηρεσίες, της δημόσιες προμήθειες και τα πνευματικά δικαιώματα, αλλά και τις μεταρρυθμίσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Μέσω δράσεων στους τομείς αρμοδιότητας του κ. Barnier, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποκαθιστά σταδιακά την εμπιστοσύνη των πολιτών στην ενιαία αγορά, ώστε αυτή να αποδώσει τα μέγιστα για του πολίτες αλλά και για τις επιχειρήσεις. Παράλληλα, η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερο παρά ποτέ αποτελεσματικές και ασφαλείς χρηματοπιστωτικές αγορές για να επανέλθει η οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης. Ο Επίτροπος Barnier θα βρεθεί στην Ελλάδα για να έχει συνομιλίες σχετικά με όλα αυτά τα θέματα ενώ θα συζητηθούν επίσης τρόποι με τους οποίους μπορεί να αξιοποιηθεί η Ελληνική Προεδρία για την προώθηση σημαντικών Ευρωπαϊκών πολιτικών στους αντίστοιχους τομείς. Χαίρομαι δε ιδιαίτερα, γιατί στην  συζήτηση για θέματα επιχειρηματικότητας θα συμμετάσχει και η Ελληνίδα Επίτροπος κυρία Μαρία Δαμανάκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου