Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Αφορά την Ευρώπη και σε αφορά - Στις 5:30' μ.μ.


Σε λιγότερο από δύο μήνες ολοκληρώνεται το «Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013» και είναι σαν μην πέρασε από την Ελλάδα, της κρίσης...
Όμως σήμερα το απόγευμα διοργανώνεται μία εκδήλωση, στην οποία κρίνεται απαραίτητη η παρουσία όσων θέλουν να αλλάξει κάτι στην Ευρώπη. Ειδικότερα, η παρουσία νέων ανθρώπων, για την άμεση συμμετοχή τους στα ευρωπαϊκά δρώμενα και οπωσδήποτε. Διαβάστε την είδηση:

«Η ευρωπαϊκή ιθαγένεια ως παράγοντας διαμόρφωσης ταυτότητας» και «Οι ευρωεκλογές του Μαΐου 2014 ως ευκαιρία για τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής δημόσιας σφαίρας διαλόγου» είναι τα θέματα συζήτησης στο πλαίσιο των ενημερωτικών εκδηλώσεων για το «Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013», που διοργανώνουν η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, με τον Σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 17:30, στην έδρα του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών (Δημοσθένους 117, Καλλιθέα). 
Κεντρικός ομιλητής με θέμα «Ευρωπαϊκή ιθαγένεια και ευρωπαϊκή ταυτότητα» θα είναι o καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Τμήμα Πολιτικής και Δημόσιας Διοίκησης Επιστήμης στο ΕΚΠΑ Παναγιώτης Κ. Ιωακειμίδης.
Ακόμη, θα μιλήσουν οι ευρωβουλευτές Συλβάνα Ράπτη Η αγορά των πολιτών: Απασχόληση και δικαιώματα κοινωνικής προστασίας στην Ενιαία Αγορά της ΕΕ») και Νίκος Χρυσόγελος Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η ευρωπαϊκή σφαίρα δημόσιου διαλόγου»), όπως επίσης και ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Λεωνίδας Αντωνακόπουλος Η θεσμική εκστρατεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις ευρωεκλογές του 2014»). 
Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο πρόεδρος Σ.Κ. Αντώνης Λαμπίδης, ο δήμαρχος Καλλιθέας και πρόεδρος ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης και ο αν. επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Αργύρης Περουλάκης. Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα γίνει συζήτηση με το κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου