Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Όχι στην τροπολογία των ισολογισμών!

Πρόταση 17 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, για να καταργηθεί η δημοσίευση εταιρικών ισολογισμών στον Τύπο, επειδή «πρόκειται για αναχρονιστική και ξεπερασμένη υποχρέωση των επιχειρήσεων», κατατέθηκε στη Βουλή, ως τροπολογία στο νομοσχέδιο για την προστασία του ανταγωνισμού.
Επικεφαλής των 17 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ τέθηκε ο Ερνέστος Χαραλαμπόπουλος (Β’ Αθηνών), παραμελώντας ίσως ότι έτσι και «περάσει» θα αυξηθεί αλματωδώς η ανεργία στον χώρο των εφημερίδων και ευρύτερα στα ΜΜΕ. Κι αυτό διότι η δημοσίευση των ισολογισμών στις εφημερίδες αποτελεί ένα σοβαρό έσοδο για να συντηρείται ο Τύπος στη χώρα μας.
Όσο είναι νωρίς, οι 17 πρέπει να αποσύρρουν την τροπολογία και η κυβέρνηση να βγάλει από το μυαλό της ότι θα περάσει στο "ντούκου" μία τέτοια πρόταση-πρόκληση.
Όσον αφορά το «ενδιαφέρον» των 17 βουλευτών για να μην πληρώνουν 1.500 – 5.000 ευρώ κάθε χρόνο οι Α.Ε., ας το επιδείξουν αλλού! Και ποιος το περίμενε ότι τον άχαρο ρόλο του επικεφαλής της πρότασης θα ανελάμβανε ο γιος του Γιάννη Χαραλαμπόπουλου…
Οι άλλοι βουλευτές που υπέγραψαν την τροπολογία είναι οι: Μιχάλης Κατρίνης, Γιάννης Δριβελέγκας, Σούλα Μερεντίτη, Αθανάσιος Παπαδόπουλος, Θανάσης Γικόνογλου, Νίκος Τσώνης, Μιχάλης Τζελέπης, Θωμάς Ρομπόπουλος, Θανάσης Παπαγεωργίου, Ανδρέας Μακρυπίδης, Κώστας Σπηλιόπουλος, Μαρία Μίχου, Κατερίνα Μπατζελή, Αλέκος Αθανασιάδης, Νίκος Σαλαγιάννης και Πάρης Κουκουλόπουλος.
Αναφερόμενος στο θέμα ο υφυπουργός Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης Ντίνος Ρόβλιας δήλωσε ότι ήδη η κυβέρνηση το μελετά και θα φέρει μια υπεύθυνη ρύθμιση που θα αφορά όλες τις δημοσιεύσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου