Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Τα καύσιμα θέλουν... μαγκιά!

Την Παγκόσμια Ημέρα του... Ύπνου, διάλεξε για να απειλήσει ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρυσοχοΐδης τους πρατηριούχος οριμένων περιοχών της χώρας για πλαφόν στα καύσιμα. Δεν ξέρουμε εάν ισχύουν και σήμερα οι απειλές, που άρχισε να... μεγαλώνει η μέρα!
Οι απειλές του κ. Χρυσοχοΐδη με το αττικόν «θα» δεν γίνονται δα για πρώτη φορά. Εδώ ακόμη και ο κ. Σουφλιάς είχε... τολμήσει να απειλήσει!
Όμως αυτή η «τόλμη» των υπουργών Ανάπτυξης, κάπως είναι «περιορισμένης ευθύνης» καθώς περιορίζεται στους πρατηριούχους και ποτέ σε διϋλιστήρια και μεσάζοντες. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι οι πρατηριούχοι έχουν «σκυλιάσει» να το φωνάζουν! Και («διατί να το κρύψωμεν άλλωστε;») γίνεται «γαργάρα», γενικώς.
Η επιβολή μπλαφόν στις τιμές των καυσίμων, πρέπει να μπει και όχι μόνον για τα βενζινάδικα των εθνικών οδών και της περιφέρειας, αλλά και των μεγαλουπόλεων. Εκεί όπου οι κάτοικοι δεν έχουν αυτοκίνητο για βόλτες, αλλά για αναγκαίες καθημερινές μετακινήσεις, καθώς οι συγκοινωνίες λειτουργούν «ελληνικά».
Πλαφόν χρειάζεται και πρέπει να μπει πρώτα στις τιμές των διϋλιστηρίων και της εμπορίας, με την ταυτόχρονη μείωση της φορολογίας. Διαφορετικά, αυτό που θα πετύχει το υπουγείο Ανάπτυξης, θα είναι η περαιτέρω μείωση του αριθμού των βενζινάδικων, με ό,τι άλλο και αν σημαίνει αυτό.
«Θέλει μαγκιά για ν' αρνηθείς τη σιγουριά στα κυβικά», που λένε η Ευσταθία με τον Πλιάτσικα. Ας το ακούσουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου