Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

Παλαιστίνη, γράφω τ' όνομά σου.

Με τι καρδιά να υποδεχτεί κανείς με χαρούλες και ευχούλες τον νέο χρόνο του 2009, όταν κάποιοι στα μέρη που γεννήθηκε ο Χριστός δεν έχουν τον Θεό τους και με λύσσα προβαίνουν σε γενοκτονία των Παλαιστινίων. Κι εμείς, οι του «ελευθέρου κόσμου» αρκούμεθα να εκφράζουμε απλώς τη δυσφορία μας. Άντε να πούμε και κανένα «γαλλικό» κατά της Ευρώπης και της Αμερικής, επειδή η απάθεια που δείχνουν είναι πιά εκνευριστική.
Πώς μπορεί να αντέξει η καρδιά ενός ανθρώπου όταν βλέπει αυτές τις εικόνες, όταν διαβάζει για τις φρικαλεότητες και όταν ακούει τις νέες απειλές που εκτοξεύονται για επικείμενες νέες πολεμικές επιχειρήσεις κατά των αμάχων;
Μετά από όλα αυτά, σαν ευχετήρια κάρτα στέλνω αυτή τη φωτογραφία και όσο για ευχές δεν έχω να πω τίποτα. Παρά μόνον να σκύψω το κεφάλι μπροστά στη μεγαλοσύνη αυτών των μικρών παιδιών. Ίσως να είναι και μία έκφραση συγγνώμης ή και ντροπής, για την όποια συνυπευθυνότητα ενός Ευρωπαίου πολίτη για την ανοχή στην αγριότητα και την απανθρωπιά.

3 σχόλια:

  1. Έχεις δίκιο, καλέ μου φίλε. Όλα αυτά που συμβαίνουν εκεί, όπου ακριβώς γεννήθηκε ο Χριστός, δεν αφήνουν περιθώρια για χαρές. Οπότε ευχές για ΕΙΡΗΝΗ είναι το μόνο που θα κάναμε, αλλά πάλι σημασία δεν πρόκειται να δώσουν.
    Είναι τα χρόνια τούτα δύσκολα, είθε να αλλάξουν όλα προς το καλύτερο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε μου, φρίκη η σημερινή κατάσταση στη Γάζα, το πιο παράξενο είναι ότι κανενός δεν ιδρώνει το αυτί του για αυτά τα έκτροπα που γίνονται.
    Μήπως είναι κι αυτά η συνέχιση εχθροπραξιών από τον καιρό των προφητών Δηλ. από την εποχή Μωυσή εναντίων των απίστων φιλισταίων; Μήπως είναι η εξέληξη εχθροπραξιώ της παλαιάς διαθήκης; Εδώ για 7 μέρες, κάθε μέρα που περνούσε άναβαν κι ένα νέο κερί, τόσες ήταν οι μέρες που τους έφεγγε ένα καντήλι στον πόλεμό τους, εόρταζαν το Hanukah δηλαδή την επέτειο της νίκης των εβραίων εναντίων των Ελλήνων, το άκουσα με τα αυτιά μου από δυο σταθμούς τηλεόρασης κλπ...

    Παντελή Νασαι καλά,

    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οταν ένας πόλεμος ανάμεσα σε δύο αντιπάλους διαρκεί πάνω από 60χρόνια πάει να πει οτι και οι δύο είναι δυνατοί στο ίδιο τομέα ή και σε διαφορετικό .Και επειδή εδώ είναι ολοφάνερο οτι οι Εβραίοι είναι ασυγκρίτως δυνατότεροι στα οπλα οι Παλαιστήνιοι πρέπει να είναι στην ψυχή .Και συνήθως η οπλική υπεροχή πάει με το άδικο-γιά να μπορει να το επιβάλει πάνω στο δικιο - και η ψυχική πηγαίνει με το δίκιο.
    Ενας τέτοιος πόλεμος [ανάμεσα στην ψυχή και τα όπλα]είναι ατέλειωτος ,διότι τα όπλα δεν μπορούν να σκοτώσουν την ψυχή και η ψυχή δεν μπορεί να σκοτώσει με λιθάρια τα πολυβόλα.
    Και δεν μπορούν να σκοτώσουν τα όπλα την ψυχή ,διότι εκεί που πέφτει μία με το σώμα της φυτρώνουν άλλες δέκα που είναι έτοιμες να σκοτώσουν και να σκοτωθούν.
    Τώρα ,γιατί έχουν το δίκιο οι Παλαιστήνιοι ? διότι δεν έχουν αναγνωρισμένο κράτος και διότι αυτό που τους παραχωρήθηκε αφ'ενός μεν είναι ξέφραγο αμπέλι,αφ'ετέρου είναι το μισό απο αυτό που ιστορικά τους ανήκει[και εδω πρέπει να πουμε και μια άλλη αλήθεια]το άλλο μισό δεν το κατακρατεί μόνο το Ισραήλ αλλά και η Ιορδανία και το Λέμπανον.Ο καυγάς όμως εδω γίνεται γιά το πάπλωμα ,που είναι τα Ιεροσόλυμα που πέφτει το τουριστικό χρήμα με το τσουβάλι .Οι Παλαιστήνιοι θελουν δικά τους τα Ιεροσόλυμα και οι Εβραίοι τους βορβαδίζουν μόλις το ακούν.Βέβαια , αυτό αίτημα το παζαρεύει η επίσημη Παλαιστηνιακη κυβέρνηση ,όχι όμως και οι ΧΑΜΑΣ οι οποίοι έχουν κάνει δικο τους,ανεξαρτητο κατά κάποιο τρόπο ,κράτος την Λωρίδα της Γάζας και απωλάνε απο κει πυραύλους στο Ισραήλ και κάνουν"επιθέσεις αυτοκτονίας "
    Τι πρέπει να γίνει? Δεν ξερω
    Αν μπορούσαμε όμως να ρωτήσουμε τα παιδάκια την στιγμή που ταξιδεύουν από τη ζωή στο θάνατο θα μας έλεγαν "ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ"
    Αν μπορούσαμε να ρωτήσουμε το Χριστό σε ποιό από τα δυο κράτη θες να ανήκεις θα έλεγε σε ΚΑΝΕΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή