Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

Καίγεται το κέντρο της Αθήνας - Ένας 15χρονος νεκρός

Εκτεταμένα επεισόδια αυτή την ώρα στην Αθήνα, μεταξύ αστυνομίας και αντιεξουσιαστών μετά τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 15χρονου στα Εξάρχεια από τα πυρά αστυνομικού λίγο μετά τις 9 το βράδυ.
Ο αστυνομικός που φέρεται ότι πυροβόλησε τον 15χρονο αυτή την ώρα ανακρίνεται στην ΓΑΔΑ και όπως έγινε γνωστό είναι 37 ετών και έχει τρία παιδιά...
Όσο περνάει η ώρα τόσο επικίνδυνη γίνεται η κυκλοφορία στην Αθήνα, καθώς εκατοντάδες κουκουλοφόροι προβαίνουν σε βανδαλισμούς σε καταστήματα και αυτοκίνητα. Η περιοχή από την Ομόνοια έως και το Πολυτεχνείο είναι απροσπέλαστη και η άμετρη χρήση των δακρυγόνων έχουν κάνει την ατμόσφαιρα ανυπόφορη.
Αυτή την ώρα έχει σχηματιστεί πορεία αντιεξουσιαστών οι οποίοι κατευθύνονται στην Νομική. Τα οχήματα αναγκαστικά κινούνται αντίθετα στην Πανεπιστημίου, ενώ στο «Ρεξ» συνεχίζεται κανονικά η διασκέδαση...

Όλα δείχνουν ότι τα γεγονότα θα ενταθούν ακόμη περισσότερο και ίσως να έχουν μεγάλη διάρκεια. Η ιστορία του άλλου 15χρονου θύματος του Καλτεζά έρχεται πάλι στο νου και "πυροδοτεί" περισσότερο το κλίμα.
Απ’ ό,τι γίνεται γνωστό, επεισόδια έχουν ξεσπάσει και στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στα Χανιά, τα Γιάννενα, την Κομοτηνή και την Πάτρα.

Όλα ξεκίνησαν όταν ομάδα περίπου 30 αντιεξουσιαστών, επιτέθηκε με μολότωφ, πέτρες και καδρόνια κατά διερχόμενου περιπολικού, από τη Μεσολογγίου. Αντιδρώντας ο ένας από τους δύο ειδικούς φρουρούς του πληρώματος, πυροβόλησε κατά των ταραξιών και έπληξε στην κοιλιακή χώρα ένα παιδί 15 ετών, το οποίο έπεσε ακαριαία νεκρό. Διακομίστηκε με ασθενοφόρο στον «Ευαγγελισμό», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Οι δύο αστυνομικοί συνελήφθησαν και ο διοικητής του Α/Τ Εξαρχείων τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Παυλόπουλος και ο υφυπουργός κ. Χινοφώτης, πριν λίγο (01:45) υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους στον Πρωθυπουργό, αλλά ο κ. Καραμανλής δεν τις έκανε δεκτές. Ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε: «Εκ μέρους της κυβέρνησης, του Πρωθυπουργού και εμού προσωπικά εκφράζω την οδύνη για το περιστατικό και ιδίως για το θάνατο του νεαρού παιδιού. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι η έρευνα για τις συνθήκες με τις οποίες συνέβη ο θάνατος αυτός ήδη ξεκίνησε, η έρευνα θα οδηγήσει στην ανακάλυψη των αιτίων και των υπαιτίων, θα υπάρξει παραδειγματική τιμωρία και το κυριότερο η λήψη των μέτρων εκείνων ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα. Η αστυνομία έχει ως σκοπό να είναι δίπλα στον πολίτη, οποιοδήποτε τέτοιο περιστατικό το οποίο μάλιστα έχει αυτή την κατάληξη όχι απλώς είναι καταδικαστέο είναι πέρα και έξω από τη λογική της αστυνομίας σύμφωνα με το κράτος δικαίου και σύμφωνα με την αποστολή της».Εν τω μεταξύ αυτή την ώρα (01:50) η Πυροσβστική έλαβε σήμα και οχήματλά της κατυθλυνοινται στο Α/Τ Ακροπόλεως της οδού Λεωχάρους, όπου έχει πιάσει φωτιά το κτίριο από μολότωφ που πέταξαν αντιεξουσιαστές.

Όσο περνούν οι ώρες τόσο δυσκολεύει η κατάσταση και όλα δείχνουν ότι το πρωί θα δούμε την Αθήνα λίγο διαφορετική...

Ώρα 02:30: Καίγεται κατάστημα (ή μάλλον καταστήματα!) στην... Ερμού από μολότωφ! Ήδη οι αντεξουσιαστές έχουν περάσει από την Κλαυθμώνος και προχωρούν προς τα πάνω. Στη Σταδίου τώρα πέφτουν μολότωφ, δακρυγόνα... Γίνεται ένας χαμός στη Σταδίου και εντός ολίγοου δεν αποκλείεται ότι θα έχουμε επεισόδια και στην πλατεία Συντάγματος. Και η αστυνομία, αφήνει την κατάσταση να εκτενωθεί... Η Αθήνα βρίσκεται στο έλεος των ταραξιών... Ώρα 02:40. Καληνύχτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου