Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

Μετά τον Βγενόπουλο, τα "ρίχνει" ο Δασκαλόπουλος

1. Έχουμε ανάγκη από μια ενιαία βούληση, ικανή να προχωρήσει επιτέλους ένα μακρόπνοο πρόγραμμα απαραίτητων αλλαγών στην λειτουργία των θεσμών, στην παιδεία, στη δημόσια διοίκηση και στην αναπτυξιακή δομή.

2. Κανείς δεν μπορεί να αυτοεξαιρεθεί από τη συλλογική ευθύνη που φέρουμε για το απαξιωμένο σύστημα, το οποίο οι νέοι μας αισθάνθηκαν την ανάγκη να πετροβολήσουν. Τις τελευταίες ημέρες καταδείχθηκε η ανυπαρξία του κράτους και η χρεοκοπία των θεσμών. Το κοινωνικό ξέσπασμα επιτάθηκε από την οικονομική κρίση, η οποία θα ενταθεί τους επόμενους μήνες.

3. Τα γεγονότα των ημερών σηματοδοτούν το τέλος μιας εποχής και ότι τώρα που λιγοστεύει το οικονομικό κεφάλαιο απαιτείται να επενδυθεί πολιτικό κεφάλαιο στην αντιμετώπιση της κρίσης. 

Αυτά δεν τα λέω εγώ, που κάθομαι και ακούω το... όνειρο του καθενός, αλλά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ) κ. Δημ. Δασκαλόπουλος. Με δυό λόγια, οι απόψεις του ταυτίζονται με αυτές του πρώην συνεταίρου του (στη Vivartia) κ. Ανδρέα Βγενόπουλου, ο οποίος στο editorial του τελευταίου τεύχους της Marfin που θα κυκλοφορήσει αύριο, τα "ρίχνει" πολύ άγρια στην κυβέρνηση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου