Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008

Έτσι «τιμώνται» στην Ελλάδα οι μεγάλοι ηθοποιοί!

Προσβολή «μεγάλου μήκους» κατά δύο πρωταγωνιστών έγινε στο 31ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, που ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή.
Θύματα η Τζένη Ρουσσέα και ο Πέτρος Φυσσούν, τους οποίους η κριτική επιτροπή έκρινε ότι μετά τόσα χρόνια προσφοράς και καλλιτεχνικών θριάμβων έπρεπε να τιμήσει, απλώς, με… εύφημο μνεία!
Ο μεν Πέτρος Φυσσούν τιμήθηκε για την ερμηνεία του στην ταινία «Δενδρολίβανος ο φαρμακευτής» του Ανδρέα Σιαδήμα και η δε Τζένη Ρουσσέα στη «Χήρα στρατηγού» του Δημήτρη Κανελλόπουλου.
Σε μιά εποχή όπου η Τέχνη στην Ελλάδα βρίσκεται στα κακά της χάλια και που μεγάλοι ηθοποιοί προσφέρονται να βάλουν «ένα χεράκι» για τον Κινηματογράφο μας, έρχονται οι ίδιοι οι άνθρωποι της 7ης Τέχνης για να προσφέρουν… εύφημο μνεία στον Πέτρο Φυσσούν και την Τζένη Ρουσσέα, σαν νά ‘ταν οι δύο αυτοί μεγάλοι ηθοποιοί ατάλαντες «ψωνάρες», σαν να τους κάνουν χάρη.
Ως φαίνεται έτσι θα πρέπει να τιμωρούνται όσοι μεγάλοι του Κινηματογράφου μας έχουν το…. θράσος να «βάζουν πλάτες» για ταινίες μικρού μήκους.
Όμως αυτή η άτυχη στιγμή για το Φεστιβάλ Δράμας, μπορεί να μην έγινε ευρύτερα… γνωστή, αλλά δεν πέρασε εντελώς απαρατήρητη. Συγκεκριμένα, ο Πέτρος Φυσσούν, που είδε να αποθεώνεται για την ερμηνεία τού γεροκρητίκαρου, δεν άντεξε και διαμαρτυρήθηκε έντονα στον Μανούσο Μανουσάκη, που ήταν ο πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής. Βέβαια δεν του δόθηκε κάποια λογική εξήγηση.
Για την ιστορία, τα άλλα μέλη της επιτροπής ήταν ο Βασίλης Δούβλης, ο Γεράσιμος Θεοδόσης, ο Τάκης Κουμουνδούρος και η Τατιάνα Παπαμόσχου.
Τί δύσφημος μνεία για τους ίδιους!
Αλλά, θα μου πείτε ότι στην πραγματικότητα του "εύ-" και του "δυσ-" προηγείται το "φήμη".
Κι εδώ μάλλον η επιτροπή έχει το πρόβλημα!
*** Από το ηλεκτρονικό περιοδικό "φουστανΕΛΛΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣmos".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου