Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008

Για την ψήφο της Ομογένειας

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) κ. Στέφανος Π. Ταμβάκης είχε διαδοχικές συναντήσεις, με τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Απόδημου Ελληνισμού κ. Θεόδωρο Κασσίμη, τον γενικό διευθυντή της γενικής γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ) κ. Ιωάννη Κυπαρισσίδη, καθώς και τους προϊσταμένους των διευθύνσεων και στελέχη της γενικής γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού. 
Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στις Περιφερειακές Συνελεύσεις, που θα πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο στις επτά Περιφέρειες του ΣΑΕ. Ο κ. Ταμβάκης επισήμανε ότι καταβάλλεται σημαντική προσπάθεια από όλες τις πλευρές και η συστηματική προετοιμασία που γίνεται από τους Συντονιστές των Περιφερειών έχει τη στήριξη όλων. Στόχος είναι, τόνισε, να συσπειρωθεί το ομογενειακό στοιχείο κάτω από την ομπρέλα του ΣΑΕ, σε μία ισότιμη βάση, που θα επιτρέψει την ολόπλευρη ανάπτυξη των υγειών δυνάμεων του Οικουμενικού Ελληνισμού. 
Σημειώνεται ότι τα Συντονιστικά Συμβούλια της κάθε Περιφέρειας του ΣΑΕ έχουν ήδη εκπονήσει σχέδια κανονισμών της Περιφερειακής Συνέλευσης και του Συντονιστικού Συμβουλίου, όπως προβλέπεται από τον Ν. 3480/06 και τα οποία θα υποβληθούν προς έγκριση στην Περιφερειακή Συνέλευση.
Στη συνάντηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Κασσίμη, έγινε συζήτηση και για το προσχέδιο νόμου για την ψήφο των Αποδήμων. Ο κ. Ταμβάκης ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχαν επί του θέματος στο υπουργείο Εξωτερικών, η υπουργός κα Ντόρα Μπακογιάννη, ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Προκόπης Παυλόπουλος και ο κ. Κασσίμης με τους εκπροσώπους των κομμάτων: κ. Ανδρέα Λοβέρδο (ΠΑΣΟΚ), κ. Αχιλλέα Κανταρτζή (ΚΚΕ), κ. Φώτη Κουβέλη (ΣΥΡΙΖΑ) και κ. Άδωνι Γεωργιάδη (ΛΑΟΣ). 
Ο πρόεδρος του ΣΑΕ επανέλαβε τις πάγιες θέσεις της οργάνωσης, που προήλθαν μέσα από ένα ευρύ διάλογο με την οργανωμένη βάση της Ομογένειας, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα ληφθούν υπ’ όψιν και ότι θα υπάρξει σύγκληση των απόψεων όλων των κομμάτων. 
Το νέο Σχέδιο Νόμου αναμένεται να παραδοθεί στο προεδρείο του ΣΑΕ και στη συνέχεια θα τεθεί υπ’ όψιν των Συντονιστικών Συμβουλίων και των Περιφερειακών Συνελεύσεων. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου