Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008

Κάποιοι βάλθηκαν να "καταργήσουν" το Μεσολόγγι

Κατακαημένο Μεσολόγγι... Κάποιοι έχουν βαλθεί να κάνουν... βαλτοπέδι την μονδική Ιερή Πόλη του Κόσμου, όπως είναι το ιστορικό Μεσολόγγι. Μάλιστα αυτή η αδιαφορία, εκτός από την περιπέτεια με το Εφετείο, έφτασε στο σημείο να μπαίνει λουκέτο σε μία - μία τις κλινικές του Γενικού Νοσοκομείου, καθώς μετά την Καρδιολογική κλείνει τώρα και η Παθολογική Κλινική !
Με γραπτή του δήλωση ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Γιάννης Αναγνωστόπουλος επανέρχεται στο ζήτημα της λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου, ύστερα από ακόμη μία αρνητική εξέλιξη. Συγκεκριμένα, ορατό είναι πλέον το ενδεχόμενο να αναστείλει τη λειτουργία της και η Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου μετά την Καρδιολογική, λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού. Μια τέτοια εξέλιξη αναμένεται να δημιουργήσει απίστευτα προβλήματα και ταλαιπωρία στον πληθυσμό της περιοχής που εξυπηρετείται από το Νοσοκομείο Μεσολογγίου αφού ακόμη και απλά περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας θα διακομίζονται στα νοσοκομεία της Πάτρας ή του Αγρινίου.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος στη δήλωσή του τονίζει:

«Η υποβάθμιση της δημόσιας υγείας σταματημό δεν έχει.Δυστυχώς εξαιτίας της επαρκούς χρηματοδότησης του συστήματος της Δημόσιας Υγείας και κακού προγραμματισμού ακόμη μια κλινική του Νοσοκομείου Μεσολογγίου κινδυνεύει με "λουκέτο". Πρόκειται για την Παθολογική Κλινική η οποία όπως είναι γνωστό θεωρείται από τις πλέον νευραλγικές για οποιοδήποτε νοσηλευτικό ίδρυμα. Έτσι χωρίς καμιά υπερβολή μπορούμε πλέον να μιλάμε για υποβιβασμό του Νοσοκομείου Μεσολογγίου σε Κέντρο Υγείας αφού από εξαμήνου και πλέον δεν λειτουργεί η Καρδιολογική Κλινική, ενώ πολλά είναι τα προβλήματα στην Παιδιατρική και σε άλλες κλινικές του ιδρύματος αλλά και στα Κέντρα Υγείας της περιοχής ευθύνης του νοσοκομείου. Έγκαιρα εδώ και αρκετούς μήνες ενημερώσαμε τον Υπουργό Υγείας για τα προβλήματα αυτά και τη δυσοίωνη προοπτική του Νοσοκομείου.Εδώ και έξι μήνες δεν λειτουργεί η Καρδιολογική Κλινική με αποτέλεσμα εκατοντάδες ασθενείς να μεταφέρονται για νοσηλεία στην Πάτρα , το Αίγιο κ.α. "Φωνή βοώντος εν τη ερήμω" όμως… Έστω και την ύστατη ώρα καλούμε τον Υπουργό Υγείας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με ουσιαστικές ενέργειες. Η ταλαιπωρία που υφίστανται οι 100 και πλέον χιλιάδες, των κατοίκων που εξυπηρετούνται από το Νοσοκομείο Μεσολογγίου δεν μπορεί να περιγραφεί. Μεταφέροντας την αγανάκτηση και την αγωνία των κατοίκων της περιοχής μας θέλω να τονίσω,ότι αν άμεσα δεν αναληφθούν πρωτοβουλίες τότε είναι βέβαιο ότι θα ξαναβγούμε στους δρόμους. Δεν πάει άλλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου