Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

Για όλα φταίνε οι... βενζινάδες!

Το πετρέλαιο πέφτει και η αμόλυβδη σταθερά στο... ύψος της! Και για όλα φταίνε οι... βενζινοπώλες που δεν υπακούουν στους κανόνες του ανταγωνισμού! Ουδείς άλλος φταίει. Ούτε τα δύο διϋλιστήρια που διαθέτουν τα καύσιμα στις τιμές που θέλουν, ούτε οι εταιρίες εμπορίας που "χτυπάνε" όπως τους αρέσει, ούτε και το κράτος που όσο πιό ακριβά πωλείται η βενζίνη, τόσο περισσότερα εισπράττει, μέσω της φορολογίας.
Την μεγάλη πλάκα την έχει το υπουργείο Ανάπτυξης, που ακόμη ψάχνεται για το ποιοί φταίνε, επειδή δεν υποχωρούν οι τιμές των καυσίμων...
Προχθές ο κ. Γ. Παπανδρέου, μίλησε για κάποια ενεργοποίηση νόμων, όταν επανέλθει το ΠαΣοΚ στην εξουσία. Οπότε, υπάρχουν σχετικοί νόμοι! Αφού υπάρχουν νόμοι, τότε ο κάθε πολίτης μπορεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, καθώς έχει έννομο δικαίωμα. Δηλαδή, επειδή θίγονται τα συμφέροντά του όταν κάποιοι κερδοσκοπούν ασυστόλως και επειδή θίγεται η νοημοσύνη του όταν το υπουργείο Ανάπτυξης τον «δουλεύει ψιλό γαζί». Ρε παιδιά, κάποια νομική συμβολή! Ας είναι και... συμβουλή!

***Συνεχίζεται η ταχεία αποκλιμάκωση των τιμών του πετρελαίου, καθώς εκτιμάται ότι η ζήτηση θα μειωθεί περαιτέρω, εξαιτίας της πιστωτικής κρίσης που που επιβραδύνει τους ρυθμούς ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας. Στο ΝΥΜΕΧ η τιμή του crude υποχώρησε κατά 5,47 $ (-5,4%) και διαμορφώθηκε στα $95,71 το βαρέλι. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου