Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Εικαστικές... εκδοχές για την Ελληνική Προεδρία

Κυκλοφορεί 
στο διαδίκτυο 
και αναρτάται 
ως... έπεται!
Την περασμένη Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου, έγινε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης η παρουσίαση του λογοτύπου με το οποίο θα διακρίνεται η Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το πρώτο εξάμηνο του 2014. 
Το λογότυπο αναπαριστά ένα ιστιοφόρο και γραφιστικά απαρτίζεται από δύο ημικυκλικά σχήματα: Το ένα αναπαριστά το φουσκωμένο πανί - εμπνευσμένο από το γράμμα «Ε», και το άλλο το σκαρί του καραβιού - που προέκυψε από το γράμμα «U» των αρχικών γραμμάτων τής «Ευρωπαϊκής Ένωσης» (e.u.).
Όμως, για το λογότυπο της Ελληνικής Προεδρίας, υπάρχουν και άλλες εκδοχές. Όπως…  
1η εκδοχή: Για το ζήτημα των αυτοκτονιών. Το νέο σχήμα παραπέμπει στο περίγραμμα που γίνεται με κιμωλία γύρο από πτώμα σε τόπο εγκλήματος. 

2η εκδοχή: Υπενθύμιση προς Γερμανούς και άλλους εταίρους για τις απάνθρωπες πολιτικές τους κρέμασαν την Ελλάδα. 

3η εκδοχή: Η σημαία της Γερμανίας με το σύμβολο της πειρατικής νεκροκεφαλής στο φουσκωμένο πανί.


4η εκδοχή: Το πανί του ιστιοφόρου έγινε μπανάνα, παραπέμποντας σε κάποια… Μπανανία!


5η εκδοχή: Τρία κίτρινα στρογγυλά ευρώ πέφτουν με το σταγονόμετρο στο κυπελάκι του ζητιάνου. Τρία για να παραπέμπουν στην τρόικα. Και κίτρινα για να παραπέμπουν στα αστεράκια της ευρωπαϊκής σημαίας.


6η εκδοχή: Το λευκό φουσκωμένο πανί γίνεται βυζί της Ελλάδας, που θα αρμεχτεί μέχρι την τελευταία σταγόνα.


7η εκδοχή: Τρία κατάρτια με ισάριθμα πανιά. Τρία, λόγω τρόικας. 

8η εκδοχή: Πίσω από την κουίντα ξεπροβάλει ο κοιλαράς τραπεζίτης, επειδή αυτή η Ευρώπη δεν είναι των πολιτών, αλλά των τραπεζιτών! 


9η εκδοχή: Πάνω από ένα πιάτο αδειανό -δείγμα τρομερής «ευδαιμονίας»- έχουμε τα κινεζικά ξυλάκια να παραπέμπουν στη κινεζοποίηση των ευρωπαϊκών χωρών με πρώτη την Ελλάδα. 


10η εκδοχή: Μια λάμπα με κομμένο καλώδιο, να υπονοεί το σκοταδισμό της γερμανοποιημένης ΕΕ αλλά και το σκοτάδι στο οποίο είναι βουτηγμένα πολλά νοικοκυριά στην Ελλάδα, λόγο χαρατσιού ακινήτων και ανεργίας. 

11η εκδοχή: Απλό και εύγλωττο το μήνυμα: Ευρωπαίος, με… έψιλον! 

12η εκδοχή: Το ψάρι, που δείχνει τον ελληνικό λαό που πιάστηκε κορόιδο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου