Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Κωνσταντάρας: Φράνκεσταϊν και μεταμοσχεύσεις

Ο «Νόμος Φράνκενσταϊν» 
για τις μεταμοσχεύσεις 
και η… χαμένη καρδιά του πεζοναύτη

Του 
Δημήτρη 
Κωνσταντάρα



Στις 15 Ιουνίου 2011, ο τότε πρωθυπουργός Παπανδρέου, γιόρτασε τα γενέθλια του χαρίζοντας στους Έλληνες ένα καινούργιο νόμο- έκτρωμα, με τον οποίο, μας μετέβαλε με το «έτσι θέλω» όλους μας , « δυνητικούς δότες» οργάνων, ιστών και κυττάρων σε περίπτωση εγκεφαλικού θανάτου . Μόνο που ο εγκεφαλικός θάνατος διαγιγνώσκεται όταν …. είμαστε ακόμα ζωντανοί.
Σε μια περίοδο κατά την οποία κυβέρνηση και βουλευτές είχαν μηνυθεί από πολίτες για έσχατη προδοσία και πραξικοπηματική άσκηση της εξουσίας, συζητήθηκε και ψηφίστηκε το νομοσχέδιο “Δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων και άλλες διατάξεις ” το οποίο ρύθμιζε:
- τις γενικές αρχές και τις προϋποθέσεις αφαίρεσης οργάνων από ανθρώπους με σκοπό τη μεταμόσχευση στο ανθρώπινο σώμα.
- την δωρεά, την προμήθεια, τον έλεγχο, την κωδικοποίηση, την επεξεργασία, την συντήρηση, την αποθήκευση και την διανομή ανθρώπινων ιστών και κυττάρων ,που προορίζονται για εφαρμογές στον άνθρωπο, καθώς και επεξεργασμένων προϊόντων που προέρχονται από ανθρώπινους ιστούς και κύτταρα και προορίζονται για εφαρμογές στον άνθρωπο.
Μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο οργάνωνε σε άλλη βάση το σύστημα αφαίρεσης και χρήσης ανθρωπίνου υλικού περιλαμβανομένων και των μεταμοσχεύσεων, καταργώντας την εθελοντική δωρεά οργάνων, ιστών και κυττάρων, ιδρύοντας ένα καινούργιο Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων και «ιδιωτικοποιώντας» ολόκληρο το σύστημα. 
Η ψήφιση του νόμου έγινε από άγνωστο αριθμό βουλευτών, εν αγνοία της κοινωνίας και παρ’ όλες τις αντιρρήσεις της διοίκησης του τότε Εθνικού Οργανισμού .
Ένα χρόνο μετά, στις 12/8/12, ο Αμερικανός πεζοναύτης Μπράιαν Λάλουπ αυτοκτονεί στην αμερικανική πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα. μεταφέρεται σε άγνωστο, νοσοκομείο των Αθηνών αλλά καταγράφεται ως νεκρός κατά την άφιξή του.
Στις 11/12/13, όπως έγραψαν το abcnews.go.com/ και το www.bbc.co.uk/ και αναπαρήγαγαν στην Ελλάδα τα http://justiceforgreece.wordpress.com και
www.protagon.gr,  οι γονείς του έκαναν μήνυση καταγγέλλοντας ότι:
1. Διενεργήθηκε παράνομη νεκροψία στο πτώμα του γιου τους στην Αθήνα, με αποτέλεσμα την αφαίρεση της καρδιάς του και
2. Η καρδιά ενδεχομένως προωθήθηκε στα κυκλώματα διακίνησης ανθρωπίνων οργάνων που δραστηριοποιούνται στα Βαλκάνια.
Tο NBC και η Washington Post δημοσιοποίησαν τη μήνυση κατά του αμερικανικού υπουργείου Αμύνης, του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού , της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ αλλά ΚΑΙ της Ελληνικής Κυβέρνησης, επειδή το πτώμα του γιου τους επεστράφη από την Αθήνα ΧΩΡΙΣ την καρδιά.
Οπως πληροφορήθηκαν, λίγο μετά την κηδεία ,το , γεγονός το είχαν ανακαλύψει οι αμερικανικές στρατιωτικές αρχές στη δεύτερη νεκροψία στη στρατιωτική αεροπορική βάση του Dover, αλλά ουδέποτε ενημέρωσαν την οικογένεια του πεζοναύτη.
Η ιστορία γίνεται ακόμα πιο περίεργη αφού σύμφωνα με τη μήνυση όταν οι γονείς ζήτησαν από τις ελληνικές Αρχές να στείλουν το όργανο της καρδιάς από το πτώμα του γιου τους, οι ελληνικές ανταποκρίθηκαν άμεσα αλλά η καρδιά που έστειλαν, σύμφωνα με τις εξετάσεις DNA που έγιναν, δεν είναι του Αμερικανού πεζοναύτη!
Για το θέμα o εκπρόσωπος Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στην Washington, Χρήστος Φαϊλάδης, δήλωσε πως η καρδιά του πεζοναύτη έμεινε στην Αθήνα για τοξικολογικές εξετάσεις αλλά αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων αν η καρδιά που έστειλαν οι ελληνικές Αρχές ήταν του Laloup ή όχι.
Αν η ιστορία δεν ήταν απόλυτα τραγική, θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για …κωμικοτραγικές εξελίξεις. Διαβάζοντας λοιπόν και ερευνώντας το νέο νόμο και τα δημοσιεύματα , πάντα με τη βοήθεια του justiceforgreece.wordpress.com και τη συνεχή διαδικτυακή αλληλογραφία με την κυρία Χ. Σ. ( η οποία , για δικούς της λόγους, δεν επιθυμεί την προβολή της, αρνήθηκε δε επανειλημμένα προσκλήσεις για εμφάνισή της στην τηλεοπτική μου εκπομπή στο ART tv) διαπίστωσα ότι εδώ, έχουμε να κάνουμε με μια ΠΟΛΥ βρώμικη υπόθεση στην οποία ΠΡΕΠΕΙ να επέμβει εισαγγελέας.
Μεταφέρω πάντως κάποια «Τελικά Συμπεράσματα» από τα διαδικτυακά ΜΜΕ που ασχολούνται ( τα μόνα άλλωστε):
- Αφαίρεση οργάνων ιστών και κυττάρων από παιδιά, δεν μπορεί να γίνει ποτέ.
-Αφαίρεση οργάνων ιστών και κύτταρων από ενήλικες μπορεί να γίνει είτε κατόπιν δωρεάς που κάνει ο ίδιος ο δότης είτε κατόπιν έγγραφης βεβαίωσης της οικογένειας ή του νομικού εκπρόσωπού του, ότι επιθυμούσε να δωρίσει μέρος του σώματός του σε περίπτωση εγκεφαλικού θανάτου και ποιο ακριβώς μέρος αφορά η δωρεά του αυτή.
- Δεν μπορεί να εκδοθεί πιστοποιητικό θανάτου για ανθρώπους που βρίσκονται στη ζωή
- Οι νεκροί (τα πτώματα) δεν μπορούν να νοσηλευτούν σε μονάδες εντατικής θεραπείας.
- Ο νόμος 3984/ΦΕΚ 150/Α/27.6.2011 δεν μπορεί να εφαρμοστεί για πολλούς λόγους αλλά κυρίως λόγω αοριστίας, αντισυνταγματικότητας/ καταχρηστικότητας και αντιφατικότητας των εμπεριεχομένων διατάξεων.
Όσο για τη μήνυση κατά της κυβέρνησης, αναμένουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου