Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Όταν το θράσος γίνεται νόμος με αναδρομική ισχύ

Τροπολογία με την οποία προβλέπεται απαλλαγή φόρου σε offshore εταιρίες, όταν ενοικιάζουν χώρους σε ναυτιλιακές εταιρείες, προσπάθησε να περάσει στο νομοσχέδιο για την φορολογία ακινήτων ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Στουρνάρας
Επιπλέον, η διάταξη θα έχει αναδρομική ισχύ από το 2010 και ότι το Δημόσιο θα επιστρέφει αναδρομικά πρόστιμα και φόρους. 
Σημειώνεται ότι η εν λόγω ρύθμιση δεν αφορά μόνο τις offshore, αλλά και άλλες εταιρίες και φυσικά πρόσωπα, μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων, που εκμισθώνουν κτήρια τους σε ναυτιλιακές επιχειρήσεις και πλέον απαλλάσσονται από κάθε φορολογική υποχρέωση.
Όταν οι βουλευτές τον πήραν χαμπάρι και αντέδρασαν ο Γ. Στουρνάρας, είπε ότι την αποσύρει και θα την καταθέσει με άλλη διατύπωση!
Οι περισσότεροι άρχισαν να ψάχνονται για το ποιους ευνοούσε αυτή η ρύθμιση και εάν είναι «φωτογραφική» ή όχι.
Όμως, το κυρίως πρόβλημα δεν είναι αυτό, αλλά η απορία κατά πόσο μας υπολογίζουν ως πολίτες και ανθρώπους, οι εντολοδόχοι του υπουργού Οικονομικών! Πόσο θράσος μπορούν να διαθέτουν για να προωθούν μία τέτοια ρύθμιση, που εκτός των άλλων προσβάλλουν τη νοημοσύνη ακόμη και των πιο «χαχόλων» ψηφοφόρων!
Τέλος, τι είδους πολιτικά όντα θα είναι οι βουλευτές, οι οποίοι θα σκύψουν το κεφάλι για να ψηφίσουν μια τέτοια ρύθμιση;
>>> Μέρα με τη μέρα, όλο και ξεκαθαρίζει η κατάσταση…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου