Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Άλλο ο κυκλώνας και άλλο ο θηλυκός τυφώνας!

Εντός ολίγου η χώρα μπαίνει στην «κατάψυξη». Τα χαρακτηριστικά του νέου κύματος κακοκαιρίας που επιφέρει ο εξ Ουκρανίας «Ξάβερ», ο οποίος  σάρωσε την Ευρώπη, θα είναι η ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας, οι χιονοπτώσεις σε όλη την ανατολική χώρα, οι ανεμοθύελλες και οι συνθήκες παγετού.
Συγκεκριμένα, από το κυκλώνα, αναμένεται να πληγούν η  κεντρική και ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, η Θεσσαλία, η ανατολική Στερεά, η Εύβοια, η ανατολική Πελοπόννησος, οι Κυκλάδες, η Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Επειδή υπάρχει σύγχυση με τον τυφώνα, αυτός είναι τύπος τροπικού κυκλώνα, με χαμηλό βαρομετρικό κι αυτός, αλλά γεννιέται συνήθως στις τροπικές περιοχές του νοτίου ημισφαιρίου. 
Σύμφωνα δε, με την ελληνική μυθολογία ο Τυφών, υιός της Γαίας και του Ταρτάρου και σύντροφος της Έχιδνας, ήταν τέρας με μορφή ανθρώπινη και αγρίου θηρίου. Είχε 100 κεφάλια, με ισάριθμες γλώσσες, από τα μάτια του εκτοξευόταν φωτιά και έβγαζε φοβερές κραυγές!
>>> Διευκρινίζεται ότι ο τυφώνας αποτελεί το ήμισυ της κυρίας Αγγελοπούλου, καθώς η Γιάννα είναι και τίγρης! «Είμαι τυφώνας και τίγρης!» είχε δηλώσει η ίδια, κατά την πρόσφατη παρουσίαση του βιβλίου της στη γαλλική σχολή Saint Paul του Πειραιά. Στη φωτογραφία μαζί με τον πρόεδρο των αποφοίτων της Sant Paul, Γιώργο Χατζηγεωργίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου