Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Δεν έγινε απάτη για τις μετοχές-"φούσκες"!

Δεν υπήρξαν μετοχές-“φούσκες” στο Χρηματιστήριο! Αυτό έκρινε η Ελληνική Δικαιοσύνη και γι’ αυτό αθωώθηκαν και οι 42 που ήσαν κατηγορούμενοι σε βαθμό κακουργήματος για απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Μετά από αυτή την απόφαση της υπόθεσης, που επί 13 χρόνια χύθηκαν τόνοι μελάνης, επόμενο είναι να ξεκινήσει ένα άλλο “σήριαλ” με τις όποιες αντιδράσεις που ίσως σημειωθούν από την πλευρά των αθωωθέντων.
Συγκεκριμένα, οι δικαστές έκριναν πως δεν στοιχειοθετήθηκε η απάτη, επειδή δεν προέκυψε ότι η τιμή πώλησης των επίδικων πακέτων μετοχών επηρέασαν την τελική τους τιμή στο ταμπλώ του ΧΑΑ την συγκεκριμένη περίοδο.
Επίσης, δεν αποκλείεται να προκύψει κάποια άλλη δικαστική άποψη για την πρώην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια η οποία είχε αναλάβει την ανάκριση και η εμπλοκή της την οδήγησε στην καταδίκη της σε 12ετή κάθειρξη για κατάχρηση εξουσίας και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος., επειδή κατά την απόφαση  «δωροδοκήθηκε προκειμένου να μην ασκήσει δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος των υπευθύνων της εταιρείας "Σ. Σιγάλας ΑΤΕ" που φέρονται να εξαπάτησαν την περίοδο 1999–2000 χιλιάδες επενδυτές του Χρηματιστηρίου, αποκομίζοντας τεράστια οικονομικά οφέλη».
Αθώοι κρίθηκαν, μεταξύ άλλων, οι:
Παναγιώτης Κονταλέξης (χρηματιστής), Γεώργιος Μπατατούδης (μέτοχος Ιντερσάτ), Παναγιώτης Πανούσης (μέτοχος της Άττι-κατ), Κωνσταντίνος Στέγγος, Χρυσή Στέγγου, Στυλιανή Στέγγου (Τεχνική Ολυμπιακή), Σπυρίδων Τασόγλου (της ομώνυμης εισηγημένης), Ηλίας Τσοτάκος (χρηματιστής), Δημήτριος Ράνιος (χρηματιστής), Ηλίας Μπογδάνος (Active Επενδυτική), Ελένη Ζησιμοπούλου, Θεοφάνης Ράνιος (χρηματιστής), Ιωάννης Σφακιανάκης, Αγγελική Ζησιμοπούλου, Βασίλειος Μανιός (εφοπλιστής), Αναστασία Κολλακή (σύζυγος εφοπλιστή), Παντελής - Ελευθέριος Κολλάκης (εφοπλιστής), Σταύρος Γαλανάκης, Ιωάννης Τσούρτης, Γεώργιος Στέγγος (Τεχνική Ολυμπιακή), Βαρβάρα Τσούρτη, Σταυρούλα - Μαρία Λακοπούλου, Ιορδάνης Αρζόγλου, Ζωή Στέγγου.
Για την ιστορία, η δίκη είχε ξεκινήσει εφέτος στις 15 Απριλίου, 13 χρόνια μετά τις πρώτες διώξεις που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας Δημήτρης Ασπρογέρακας. Και έφτασε στο ακροατήριο μετά από νέα έρευνα που διενήργησε ο εισαγγελέας Χαρ. Λακαφώσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου