Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Τα ενδιαφέροντα του Νταβούτογλου στην Αθήνα

Σε ακροδεξιές ομάδες έχει αφήσει η Ελλάδα, την αντίδραση για την επίσκεψη Νταβούτογλου στην Αθήνα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι και οι πιό ανυποψίαστοι έχουν αντιληφθεί το τι ακριβώς συμβαίνει με τον "γείτονα". 
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, θα έρθει αύριο και όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, κύριο θέμα συνομιλιών με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, είναι το Κυπριακό.
Όμως, ο Αχμέτ Νταβούτογλου, έρχεται προετοιμασμένος και με στόχο να ασχοληθεί και με άλλα θέματα, όπως π.χ. η μειονότητα που στοχεύει να δημιουργήσει στην Αθήνα!
Όπως γράφει ο «Μικροπολιτικός» («Τα Νέα») «η επίσκεψη Νταβούτογλου θα έχει και πλούσιο... καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Συγκεκριμένα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα εγκαινιάσει το νέο κτίριο της τουρκικής πρεσβείας (απέναντι από την παλιά) στην οδό Βασιλέως Γεωργίου Β’. Στη συνέχεια θα κάνει μία μικρή επανάληψη της πρωτοβουλίας που είχε αναλάβει πέρυσι, όταν είχε δειπνήσει με μέλη συλλόγων της ελληνικής ομογένειας στην Κωνσταντινούπολη».
Στη συνέχεια αναφέρει ότι «αναμένεται να μεταβεί στη Νέα Σμύρνη όπου βρίσκεται ο Σύλλογος Ιμβρίων. Αυτό προκειμένου να "ευλογήσει" έκθεση φωτογραφίας που εγκαινιάστηκε πριν από λίγες ημέρες. Δεν είναι όμως, μια οποιαδήποτε έκθεση φωτογραφίας. Απεικονίζει τη διαδικασία αναπαλαίωσης της εκκλησίας της Αγίας Ελένης και κτιρίων της ελληνορθόδοξης κοινότητας στο χωριό Σίλε του Ικονίου».
Τέλος, ο «Μικροπολιτικός» γράφει: «Φαντάζομαι ότι ο Τούρκος επιχειρεί να "ξεπλύνει" με αυτόν τον τρόπο την πρόσφατη προσβολή που βγήκε από τα χείλη του Τούρκου αντιπροέδρου περί μετατροπής της Αγίας Σοφιάς σε τζαμί»…
Μια και η αναφορά στον Ταγίπ Ερντογάν, υπενθυμίζεται ότι προ ημερών μιλώντας στην κατεχόμενη Αν. Θράκη είχε πει ότι «έχει ξεχωριστή σημασία για την Τουρκία» και οι διεκδικήσεις του έφτασαν μέχρι τη… Θεσσαλονίκη και το Σαράγιεβο!
Μέσα σε αυτό το κλίμα έρχεται στην Αθήνα ο Αχμέτ Νταβούτογλου, για να δει μεταξύ άλλων τι γίνεται με το τζαμί - άσχετα εάν η Αθήνα δεν φιλοξενεί Τούρκους, αλλά μουσουλμάνους άλλων χωρών…
>>> Βέβαια, είναι και οι επαφές που έχει με μερικούς Πολίτες και Ίμβριους, χωρίς αυτό να σημαίνει, ότι η πλειονότητα των Ρωμιών της Αθήνας και ιδίως ο ιστορικός Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών, συμφωνεί με τις τέτοιου είδους επαφές. Ούτε βέβαια περί δημιουργίας τουρκικής μειονότητας στην Αθήνα…

2 σχόλια:

  1. O Τούρκος υπουργός μόνον με οξύ αν πλύνει το στόμα του θα τον πιστέψουμε.
    Ένας Τούρκος ποτέ δεν έρχεται στη χώρα μας εκτός αν πρόκειται για να πάρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από πάσς απόψεως η επίσκεψη αυτή θέλει μεγάλη προσοχή.
    Ο Νταβούτογλου είναι ένα επικίνδυνος πολιτικός και ένας τρομερός διπλωμάτης. Ας προσέξουν τα δικά μας "σαϊνια"

    ΑπάντησηΔιαγραφή