Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Παρέμβαση από τον Θάνο Τζήμερο στις φοιτητικές εκλογές, με αυτονόητη πρόταση

Φοιτητικές εκλογές σήμερα και όπως... συνηθίζεται, όλες οι φοιτητικές παρατάξεις θα... νικήσουν!
Για τις εκλογές εκείνων που αύριο θα κληθούν να διοικήσουν αυτή την χώρα, ας δούμε τις θέσεις ενός κόμματος που είναι εκτός Βουλής και που ίσως δεν διαθέτει φοιτητική παράταξη.
Πρόκειται για τη «Δημιουργία Ξανά!» του Θάνου Τζήμερου, όπου στο διαδικτυακό μέσο επικοινωνίας (http://www.dimiourgiaxana.gr), δημοσιεύονται οι θέσεις του κόμματος με τίτλο μία σημεαντική φράση του William Butler Yeats, ότι «Η εκπαίδευση δεν είναι το γέμισμα ενός κουβά, αλλά το άναμμα μιας φωτιάς!». Σημειώνεται:

- Σήμερα δεν χρειάζονται μόνο γνώσεις, αλλά ανάπτυξη δεξιοτήτων και προ πάντων κριτικού πνεύματος.
- Η εκπαίδευση οφείλει να επιβραβεύει την καινοτομία και να ενθαρρύνει τη δημιουργική εύρεση νέων λύσεων.
- Η ακαδημαϊκή έρευνα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαίδευσης και προάγει την ανταγωνιστικότητα.
- Το κράτος πρέπει να χρηματοδοτεί την έρευνα στα ιδρύματα ανάλογα με το βαθμό ικανοποίησης των αποδεκτών των υπηρεσιών τους και των επιτευγμάτων τους, όπως στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης με δημόσια ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
- Το πανεπιστήμιο αντί άνεργων πτυχιούχων, καλείται να παράγει επιστήμονες που θα έχουν τη δυνατότητα να συνεισφέρουν στην αύξηση και βελτίωση των παραγομένων αγαθών στη χώρα μας.
- Μέσα στα πανεπιστήμια τα κόμματα δεν έχουν καμία δουλειά, δεν χρησιμεύουν στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών, αλλά στον εγκλεισμό και στην περιχαράκωσή τους πίσω από κομματικά κιγκλιδώματα.
Τέλος, επισημαίνεται, μία πικρή αλήθεια. Ότι:
Το πρώτο πράγμα που χρεοκόπησε σε αυτήν την χώρα ήταν η Παιδεία. Ό,τι άλλο ακολούθησε ήταν αποτέλεσμα αυτής της χρεοκοπίας. Τονίζεται δε:

«Η “Δημιουργία, ξανά!” στέκεται στο πλευρό της σιωπηλής, εργατικής και δημιουργικής πλειοψηφίας των φοιτητών και τους καλεί να συμμετάσχουν στις φοιτητικές εκλογές δίνοντας ψήφο στους συνδυασμούς που ασχολούνται ουσιαστικά με τα προβλήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης προτείνοντας πρακτικές και ρηξικέλευθες λύσεις, μακριά από οποιοδήποτε κομματικό εναγκαλισμό».

>>> Πρόκειται για μία παρότρυνση, η οποία αν και θεωρείται ότι αναφέρεται σε αυτονόητη υποχρέωση και όμως... "απαγορεύεται" να ακούγεται! 

2 σχόλια:

  1. Η διαφήμισή σας είναι ερασιτεχνική (με την κακή έννοια). Παρακαλώ ξαναπροσπαθήστε μετά το χαρακτηριστικό Τζιμερίμπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το γεγονός ότι είστε ανώνυμος σημαίνει ότι δεν έχετε το θάρρος της γνώμης σας. Παρ΄ όλα αυτά, διατηρείται το "σχόλιό" σας και
    απατώντας στην δειλία και την κακοήθεια υπενθυμίζω ότι λίγο παρακάτω "διαφημίζεται" η ΔΗΜΑΡ, το ΚΚΕ, η Τρόϊκα και όποιος άλλος... πληρώνει!
    Υ/Γ Τι γίνεται; Ρίξατε... Άγκυρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή