Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Το Σαββατοκύριακο ολοκληρώνεται το Συνέδριο της "Δημιουργίας, ξανά!" του Θάνου Τζήμερου

Video που παρουσιάζει με απλό τρόπο την ανάγκη αναθεώρησης των εκπαιδευτικών 
στόχων. Χρήσιμο για να ανοίξει δημόσια συζήτηση για τα θέματα Παιδείας.

Αύριο και την Κυριακή 20-21 τρέχ. oλοκληρώνεται το Συνέδριο της «Δημιουργίας, ξανά!» στο ξενοδοχείο «Divani Caravel».
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει workshops, debates, και ηλεκτρονική ψηφοφορία επί τροποποιήσεων καταστατικού, σε συνέχεια της εκτεταμένης ηλεκτρονικής διαβούλευσης που προηγήθηκε. Δηλαδή, μεθόδους εξαγωγής πολιτικών αποφάσεων που για πρώτη φορά δοκιμάζονται σε πολιτικό συνέδριο στη χώρα μας.
Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν όχι μόνο μέλη της πολιτικής κίνησης του Θάνου Τζήμερου, αλλά και άλλοι προσκεκλημένοι ομιλητές «από επιλεγμένους πολιτικούς φορείς του μεσαίου χώρου, για αποδοτικότερη ανταλλαγή απόψεων», όπως ακριβώς αναφέρεται σε σχετικη ανακοίνωση. Κι αυτό επειδή, όπως τονίζεται «πιστεύουμε ότι οι όποιες διαφορές μας είναι ελάσσονος σημασίας μπροστά στο επιτακτικό πρόταγμα των ουσιαστικών δομικών μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται η χώρα».
Εξ άλλου, η «Δημιουργία, ξανά», με ανακοίνωσή της καταγγέλει όσα συνέβησαν στην Μανωλάδα, δηλώνοντας «όχι στο σκλαβοπάζαρο» και ζητώντας την άμεση αναθεώρηση της αιτίας του κακού, δηλ. του «Δουβλίνο-2».
Συγκεκριμένα, καταδικάζει την απάνθρωπη ενέργεια σε βάρος των μεταναστών, όπως καταδικάζει κάθε φαινομένο βίας και ρατσισμού. Και επισημαίνεται: 
«Νόμιμοι και παράνομοι μετανάστες έχουν ανθρώπινα δικαιώματα που πρέπει να γίνονται από τους πάντες σεβαστά. Τα γεγονότα στην «άγρια δύση» της Μανωλάδας αποκαλύπτουν έναν ολόκληρο κόσμο που κυβέρνηση και αντιπολίτευση υποκρίνονται ότι αγνοούσαν: το κύκλωμα όλων όσων εκμεταλλεύονται εξαθλιωμένους μετανάστες, ένα δίκτυο με «επαγγελματίες» πολλών ειδικοτήτων (τελωνειακοί, αστυνομικοί, δικηγόροι, μεταφορείς, «εργοδότες», ιδιοκτήτες σπιτιών, προαγωγοί κλπ.) το οποίο σύμφωνα με εκτιμήσεις έχει έσοδα περίπου 1,5 δισ. ευρώ τον χρόνο. Αυτά είναι που εμποδίζουν κάθε πρόταση για βελτίωση του μεταναστευτικού, διότι λύση - ας είμαστε ρεαλιστές - είναι αδύνατον να δοθεί μόνο από την Ελλάδα»....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου