Σάββατο, 27 Απριλίου 2013

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ >>> Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ανέργων δημοσιογράφων τη Μ. Δευτέρα

Τα ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ οργανώνουν από κοινού συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την καθυστέρηση της καταβολής του επιδόματος στους δικαιούχους ανέργους δημοσιογράφους, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα σεμιναρίων επιδοτούμενης κατάρτισης με σκοπό την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα γίνει τη Μ. Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013, στις 12 μ. έξω από το υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).

Επειδή η διαμαρτυρία αυτή δεν αφορά μόνον τους άνεργους συναδέλφους, αλλά και τους εν δυνάμει άνεργους (δλ. όλους εμάς τους εργαζόμενους και πολλούς μη αμοιβόμενους!), πρέπει να συμπαρασταθούμε και να συμμετάσχουμε στη διαδήλωση. Έρχονται "άγριες" μέρες και πρέπει να μας βρούνε ενωμένους. Ας αφήσουμε τις όποιες "φιλοσοφίες" και τη Μ. Δευτέρα να συμπορευτούμε μαζί με τους συναδέλφους μας που βρίσκονται χωρίς δουλειά.
Στην ανακοίνωση των ΔΣ των δύο σωματείων, αναφέρεται:
Με πάγια αρχή τους τη στήριξη των μελών των Ενώσεων, τα οποία αντιμετωπίζουν τη μάστιγα της ανεργίας, τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων υπογραμμίζουν την αναγκαιότητα διαφάνειας, φερεγγυότητας και αξιοπιστίας στο χειρισμό παρόμοιων προγραμμάτων από τους καθ’ ύλην αρμόδιους και υπεύθυνους, προκειμένου να αποφευχθούν οι όποιες πιθανές σκιές υπονόμευσης και φαλκίδευσης των συνεχιζόμενων προσπαθειών συνδρομής και ενίσχυσης των ανέργων συναδέλφων μας.
Έχουμε δε τη γνώμη ότι η πολιτική στήριξης των ανέργων από το κράτος και το ασφαλιστικό σύστημα πρέπει να ασκείται χωρίς αυστηρές προϋποθέσεις και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και για όσο διάστημα παραμένουν χωρίς δουλειά. Να παρέχονται επιδόματα αξιοπρεπούς διαβίωσης και όχι βοηθήματα πείνας, καθώς επίσης να εξασφαλίζεται πλήρως η ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.
Στο πλαίσιο αυτό διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών που εκκρεμούν εκ μέρους του Υπουργείου Εργασίας και όποιων άλλων συναρμοδίων κυβερνητικών παραγόντων, προκειμένου οι συνάδελφοι που συμμετείχαν στο πρόγραμμα εκπαίδευσης με voucher να λάβουν, έστω και καθυστερημένα, την επιδότηση που δικαιούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου