Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Συνωστισμός... offshore εταιρειών και συγχωνεύσεις των εφοριών Κρανιδίου και Κύμης

Σήμερα το πρωί ακούστηκε από την τηλεόραση του «Σκάι» ότι οι «εφορίες των offshore», δηλαδή η εφορία Κρανιδίου και η εφορία Κύμης, έχασαν την αυτοτέλειά τους και συγχωνεύτηκαν - η πρώτη στη ΔΟΥ Ναυπλίου και η άλλη στη ΔΟΥ Χαλκίδας.
Είναι άξιον απορίας, πώς θα διεξαχθούν οι όποιες έρευνες στους φακέλους των δύο «πλουσίων» εφοριών, όταν αντί να επανδρωθούν, γίνονται «ένθετες».
Κατά τα άλλα, καθώς αναρτήθηκε χθες από το www.elzoni.gr, ότι έγιναν επιτόπιοι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε Κρανίδι - Κύμη και πως εντοπίστηκαν άλλες 46 offshore με έδρα τα Νέα Στείρα! Η ανάρτηση αναφέρει:
Με επιτόπιους αιφνιδιαστικούς ελέγχους οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Οικονομικών προσπάθησαν να συγκεντρώσουν στοιχεία, αμέσως μετά τα δημοσιεύματα για τις εξωχώριες εταιρίες με έδρα τις βρετανικές Παρθένες Νήσους.
Όπως ανάφερε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, στη Βουλή, όλα τα στοιχεία, που έχουν συγκεντρωθεί ήδη μελετώνται από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και βρίσκονται σε στάδιο επεξεργασίας. 
Ο υφυπουργός Οικονομικών είχε κληθεί να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Αποστόλου, που έσπευσε να επισημάνει ότι έχει καθυστερήσει σημαντικά το αποτέλεσμα του ελέγχου για τις δεκάδες εξωχώριες στην Κύμη. 
Σύμφωνα με τον βουλευτή, ενώ δεν έχει ακόμη υπάρξει πόρισμα για τις offshore με έδρα την Κύμη, έχουν εντοπιστεί ακόμη 46 offshore με έδρα τα Νέα Στείρα, οι οποίες έχουν στην ιδιοκτησία τους 92 τίτλους δασικών εκτάσεων κοντά στη θάλασσα ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.
Ο κ. Μαυραγάνης επανέλαβε ότι τόσο για τις offshore στην Κύμη όσο και για τις offshore εταιρείες στο Κρανίδι έχει επιληφθεί το Διαπεριφερειακό Κέντρο Αθηνών. Οι έλεγχοι είναι ακόμη σε εξέλιξη και καλύπτονται στο στάδιο αυτό από το φορολογικό απόρρητο.
Πρόκειται περί εταιριών με ακίνητα, και όπως ανάφερε ο υφυπουργός Οικονομικών έχει ζητηθεί άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών οι οποίοι ελέγχονται. Αμέσως μετά το πέρας των ελέγχων το υπουργείο Οικονομικών θα ενημερώσει τη Βουλή με την επιφύλαξη των διατάξεων περί φορολογικού απορρήτου. 
Ο υφυπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι η κυβέρνηση μελετά την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας που θα έχει ως κεντρικό στόχο τη θωράκιση της ελληνικής νομοθεσίας, με τρόπο ώστε να συγκεντρώνεται το πραγματικό αντικείμενο των εταιριών αυτών στη χώρα της πραγματικής διοίκησης και όχι στη χώρα που είναι εγγεγραμμένες. 
Παράλληλα, ο υφυπουργός επισήμανε ότι το θέμα των εξωχώριων εταιριών απασχολεί έντονα το τελευταίο διάστημα και την ΕΕ και δεν απέκλεισε να ενταχθεί στην ατζέντα της επόμενης Συνόδου Κορυφής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου