Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Έφυγε από την ζωή ο Ανδρέας Ντούζος - Συγκινητικό άγγελμα θανάτου από τον γιό του Στηβ

Με ένα αρκετά συγκινητικό μήνυμα στο facebook ο Στηβ Ντούζος ανήγγειλε τον θάνατο του πατέρα του. Του μεγάλου ηθοποιού Ανδρέα Ντούζου, που έφυγε από τη ζωή χθες, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, σε ηλικία 76 ετών. Γράφει ο Στηβ:
"Λίγο πριν τα μεσάνυχτα έχασα τον πιο σημαντικό άντρα της ζωής μου. Το πρότυπό μου. Τον πατέρα μου Αντρέα Ντούζο. Μετά από 7 χρόνια μάχης με το Αλτζχάιμερ τον Ιανουάριο είχε ένα ατύχημα όπου από τότε έδωσε μία μεγάλη μάχη στην εντατική. Πάλεψε γερά, του δώσαμε ό,τι ήταν δυνατό από πλευράς μας και ό,τι καλύτερο από ιατρική φροντίδα. Δυστυχώς, δεν ήτανε αρκετό για να τον κρατήσει κοντά μας. Καλό ταξίδι Ντούζο... Οι αρχές σου, οι ιδέες σου, το ήθος σου, θα συνεχίσουν από εμένα και στην συνέχεια στον γιο μου. Οι ρίζες και οι δεσμοί οικογένειας που μας έδωσες είναι βαθιές, ακριβώς εκεί που της έχεις βάλει. Άρχοντα μου Καλό Ταξίδι"...
Ο Ανδρέας Ντούζος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 19 Οκτωβρίου 1936 και σπούδασε ηθοποιός στη Σχολή του Τάκη Μουζενίδη.
Συμμετείχε σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες, κυρίως τη δεκαετία του '60, και ήταν ζεν πρεμιέ της εποχής. Παντρέυτηκε με την Τασία και απέκτησαν δύο παιδιά, τον Στηβ και την Τέτα, που ακολούθησαν και αυτά για ένα διάστημα και με σημαντική επιτυχία, το επάγγελμα του ηθοποιού. 
Από το 1967 και για 13 χρόνια έμενε με την οικογένεια του στη Νέα Υόρκη, όπου σπούδασε σκηνοθεσία.
Υπήρξε για αρκετό καιρό επιχειρηματίας του θεάτρου "Μπρόντγουεϊ". Συμμετείχε ως guest star στις τηλεοπτικές σειρές "Κωνσταντίνου και Ελένης" και "Άκρως Οικογενειακόν". Η τελευταία του κινηματογραφική εμφάνιση έγινε στην ταινία "Μια μέρα τη νύχτα" (2001).
>>> Θα θυμώμαστε τον Ανδρέα και την Τασία, τα καλοκαίρια στη "Λυκόβρυση" και τους χειμώνες στο "Παρκ". Ένα ζευγάρι υπόδειγμα, που δέησε να χαρούν τα παιδιά και τα εγγόνια τους και να περάσουν τις όποιες "τρικυμίες" της ζωής μαζί και αγαπημένοι. Κάτι τέτοια ζευγάρια δεν τα χωρίζει ούτε ο αποχωρισμός...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου