Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Μεγάλη απώλεια για τον Πειραιά και τον κόσμο του εμπορίου ο χαμός του Γιώργου Κασιμάτη

Έκλεισε τα μάτια του, σήμερα το πρωί, ο ευπατρίδης Πειραιώτης Γιώργος Κασιμάτης, επίτιμος πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και πρώην πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά. Ήταν 62 ετών και επί οκτώ χρόνια έδινε μάχη με την επάρατη.
Η νεκρώσιμη ακολουθία, θα τελεστεί αύριο στις 15:30, στην Αγία Τριάδα Πειραιά και ακολούθως θα γίνει η ταφή στο Κοιμητήριο της Αναστάσεως Κερατσινίου.
Επιθυμία της οικογένειας του εκλιπόντος είναι αντί στεφάνων τα χρήματα να κατατεθούν στον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Πειραιά (αριθ. λογ. 072/297001-53 Εθνική Τράπεζα).
Ο «ποδηλατάς» Γιώργος Κασιμάτης, παράλληλα με την εμπορική του δραστηριότητα, είχε διατελέσει δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, διοικητής του νοσοκομείου Μεταξά,και του ΟΛΠ,.
Σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του Γιώργου Κασιμάτη, «ενός δημιουργικού ανθρώπου, με αποδεδειγμένες κοινωνικές ευαισθησίες, πολυετή προσφορά στην αναβάθμιση του επιμελητηριακού θεσμού και αφοσίωση στον αγώνα για την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη του τόπου».
Όμως η δήλωση του προέδρου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Βασίλη Κορκίδη, για τον θαυμάσιο Πειραιώτη Γιώργο Κασιμάτη, δίνει την πλήρη εικόνα του ξεχωριστού ανθρώπου που δεν βρίσκεται πιά ανάμεσά μας. Ο Βασ. Κροκίδης είπε:
«Έφυγε από κοντά μας ένας σπουδαίος επιχειρηματίας, ένας ακούραστος εκπρόσωπος των συναδέλφων του, ένας θαυμάσιος άνθρωπος. Είχα την τύχη να τον γνωρίσω προσωπικά και να συνεργαστώ μαζί του στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Πειραιά και πάντοτε θαύμαζα τον απλό και προσηνή τρόπο με τον οποίο αντιμετώπιζε τους οικείους του, τη διορατικότητα και την εμβάθυνση που επεδείκνυε σε οποιοδήποτε ζήτημα με το οποίο καταπιανόταν, την ευγένεια και το ήθος με τα οποία προσέγγιζε τη θεσμική του θέση, ενισχύοντας έτσι το κύρος του επιμελητηριακού θεσμού. Θα μείνει στις μνήμες όλων μας ως ένας ξεχωριστός άνθρωπος, με μια ανεξάντλητη διάθεση προσφοράς προς τους συναδέλφους του, ένας γενναιόδωρος άνθρωπος που κέρδισε την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση των γύρω του, ένας αληθινός φίλος που μας ενέπνεε και υποστήριζε όλους. Ο Γιώργος Κασιμάτης θα μείνει στις καρδιές και τις μνήμες όλων μας. Προσωπικά  έχασα τον μεγάλο μου αδελφό, τον οποίο θα θυμάμαι για πάντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου