Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Από τη "Διέξοδο" αρχίζουν το Σάββατο οι Γιορτές Εξόδου 2013

Μεσολόγγι, 10 Απριλίου 1826. Τότε είχαν πει "ΟΧΙ" γνωρίζοντας τι τους περίμενε... Τότε.

Με μία καθαρά εικαστική έκθεση, με τον τίτλο «Τέχνης έξοδοι στη “Διέξοδο”», και υπό την αιγίδα του Δήμου της Ιερής Πόλεως, ξεκινούν στο Μεσολόγγι, από το σπίτι του Αρχηγού της Φρουράς Θανάση Ραζηκότσικα, οι φετινές Γιορτές Εξόδου.
Το Σάββατο στις 8.30 το βράδυ, ο δήμαρχος Πάνος Κατσούλης θα κηρύξει την έναρξη των Γιορτών εγκαινιάζοντας την έκθεση σύγχρονων έργων καλλιτεχνικής δημιουργίας, που προέρχονται από φοιτητές και καθηγητές της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.
Πρόκειται για μια προσέγγιση του μεγάλου ιστορικού γεγονότος με την νεανική εικαστική ματιά είκοσι φοιτητών μαζί με τους οποίους εκθέτουν αντίστοιχες δημιουργίες των και οι καθηγητές τους Μανώλης Γιανναδάκης του Εργαστηρίου Χαρακτικής, Γιώργος Κατσάγγελος του Εργαστηρίου Φωτογραφίας και Γιώργος Τσακίρης του Εργαστηρίου Ζωγραφικής.
Δημιουργίες χαρακτικών, ζωγραφικών και φωτογραφικών έργων ως επίσης κατασκευές και video art αποτελούν το εικαστικό σύνολο που θα εκτεθεί για διάστημα ενάμιση μήνα στους χώρους της «Διεξόδου» (www.diexodos.com.gr) .
Ένα σύνολο 40 μεγάλων και μικρών διαστάσεων πρωτοποριακών, για Ιστορικό Μουσείο, έργων νέων καλλιτεχνών που, χωρίς να έχουν σχέση με τον τόπο, ευαισθητοποιήθηκαν από την ασύλληπτη για ανθρώπινο νου απόφαση της Εξόδου, της ηθελημένης δηλαδή συναπόφασης πορείας προς τον θάνατο.
Οι σπουδαστές τής Σχολής Καλών Τεχνών που συμμετέχουν στην έκθεση προέρχονται από το τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είναι οι:Χαρούλα Αμοιρίδου, Κυριάκος Αποστολίδης, Μπορισλάβα Γεωργιτσέλι, Μαρία Δημητροπούλου, Έλενα Ζέππου, Εύα Κωνσταντινίδου, Λία Κατόπη, Νικόλαος Λαμπρινός, Ζώης Λουμάκης, Φίλη Ολσέφσκι, Δημοσθένης Μπογιατζής, Ελένη Νικολακοπούλου, Σοφία-Μαρία Ξενάκη, Ελένη Παπαδοπούλου, Ελένη Π. Παπαδοπούλου, Νίκος Σέττας, Άννυ Σοφιανοπούλου, Άρτεμις Τσακίρη, Βαγγέλης Τσιβάς και Ελένη Χατζηαθανασίου.
Η έκθεση θα λειτουργεί κάθε Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 7.30 το απόγευμα έως τις 9.30 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο, ενώ για οργανωμένες ομάδες επισκεπτών ή για εκπαιδευτικές ξεναγήσεις σχολείων η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά μετά από τηλεφωνική επικοινωνία (2631051260 - 6976 643610).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου