Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Η «αναμάρτητος» Γερμανία θέλει να επιβάλει τη δική της «τάξη» στην Ευρώπη (2)

2η συνέχεια
Η «αναμάρτητος» Γερμανία δεν πλήρωσε ποτέ την Ελλάδα για τις αμαρτίες που διέπραξε και της καταλογίστηκαν επίσημα ( Συνθήκη Βερσαλλιών 1919 και Συνέδριο του Παρισιού 1946).
Του 
Π. Λιβανίδη

Ο« μπαταχτσής » της Ευρώπης

Μετά τη λήξη και των δύο Παγκοσμίω, η Γερμανία ζήτησε χάρη από τους συμμάχους για να ξεπληρώσει τις ζημιές που διέπραξε μερικά χρόνια αργότερα ( Σχέδιο Ντόους 1924 , Σχέδιο Γιάνκ 1929 , μορατόριουμ προέδρου ΗΠΑ Χ. Χούβερ 1931 και Συμφωνία του Λονδίνο 1953 ), ενώ ταυτόχρονα ζητούσε βοήθεια για ανασυγκρότηση την οποία οι νικήτριες χώρες της έδωσαν.
Μόνο που παρά τις παρατάσεις και τις διευκολύνσεις που έλαβε , συνεχίζει να μην πληρώνει τις αποζημιώσεις, που είχαν συμφωνηθεί. 
Ούτε φρόντισε να πραγματοποιήσει ποτέ τις υποσχέσεις που είχε δώσει (καγκελάριος Αντενάουερ), ότι θα αποπλήρωνε το υπόλοιπο χρέος (που δεν της είχε διαγραφεί), όταν θα γινόταν η επανένωση των δύο Γερμανιών Ανατολικής και Δυτικής. 
Η επανένωση πραγματοποιήθηκε το 1990, αλλά ακόμα περιμένουμε ...
Η Γερμανία είναι μάλλον αυτή που δεν είναι συνεπής και υπεύθυνη αφού τελικά δεν πλήρωσε τις καταστροφές που διέπραξε στον Α΄΄και Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο , επικαλούμενη κατά καιρούς διάφορες δικαιολογίες.

Το γερμανικό «κρεβάτι του Προκρούστη»

Η Γερμανία φαίνεται να έχει ως μόνιμη νοοτροπία , όταν « πατάει στα πόδια της » αμέσως να αρχίζει τα πολιτικά παιχνίδια και τα τρικς προκειμένου να μην πληρώσει ούτε μία δεκάρα , υπερασπιζόμενη τα δίκαια των πολιτών της.
Όπως κάνει σήμερα με αιχμή του δόρατος τον « αναμάρτητο » κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Όπως κάνει και η καγκελάριος Αγκέλα Μέρκελ που λέει ότι δεν μπορεί ο Γερμανός πολίτης να πληρώνει με τους φόρους του τις σπατάλες των Ελλήνων !
Ξεχνούν όμως εσκεμμένα να πουν πόσα δισεκατομμύρια κερδίζει η Γερμανία από κερδοσκοπικούς τόκους , πόσα δις κερδίζει από τους αρνητικούς τόκους ( όταν δανείζεται η ίδια για να δανείσει εμάς μετά με καπέλο ) και πόσα κερδίζει από τις εξαγωγές της λόγω του σκληρού υπερτιμημένου ευρώ , που ωφελεί και « αβαντάρει » μόνο την ίδια και όχι την Ευρωπαϊκή Ένωση σαν σύνολο.
Η «αναμάρτητη» και «δίκαια» Γερμανία δεν μας εξηγεί γιατί θέλει να βάλει όλη την υπόλοιπη Ευρώπη στο «κρεβάτι του Προκρούστη», που έχει κατασκευάσει. Και να μας εξηγήσει εάν αυτό είναι σωστό και δίκαιο.
Μήπως κάποτε θα έπρεπε οι υπόλοιπες χώρες να βάλουμε σε μια τάξη τη Γερμανία , που μόλις δυναμώνει και αποκτά κάποια κράτη «δορυφόρους» προκαλεί αμέσως προβλήματα στην υπόλοιπη Ευρώπη.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου