Κυριακή, 21 Απριλίου 2013

"Η εξουσία στους πολίτες, ξανά!", το μήνυμα από το Συνέδριο του κινήματος του Θάνου Τζήμερου

Την επαναφορά της εξουσίας στους πολίτες πρόταξε -μεταξύ άλλων- το διήμερο πρωτοποριακό Συνέδριο της «Δημιουργίας, ξανά!» που πραγματοποιήθηκε στο "Κάραβελ" και ολοκληρώθηκε απόψε.
Συζητήθηκαν οι μέθοδοι με τις οποίες ο πολίτης θα ελέγχει τους πολιτικούς και την αποτελεσματικότητα της νομοθεσίας. 
Αναλύθηκε η αναγκαιότητα δημοψηφισμάτων για εθνικού-στρατηγικού χαρακτήρα αποφάσεις και μείζονος σημασίας περιφερειακές επιλογές.
«Αν οι πολιτικοί ήξεραν ότι ελέγχονται διαρκώς από τους πολίτες, θα υποχρεώνονταν να καταστρώνουν και να παρουσιάζουν στον λαό ολοκληρωμένα και πειστικά σχέδια ανασύνταξης της χώρας αντί κοντόφθαλμων μέτρων πρόσκαιρης απόδοσης», τονίζεται σε ανακοίνωση, στην οποία αναφερονται και τα εξής:

«Σήμερα, η τεχνολογία που αναπτύχθηκε από Έλληνες ερευνητές του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας επιτρέπει την εφαρμογή της άμεσης δημοκρατίας, με ελάχιστο κόστος, κυρίως μέσω του διαδικτύου. Η πλατφόρμα "Ζεύς" αξιοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες της "Δημιουργίας, ξανά!", όπως νωρίτερα και στις εκλογές διοικήσεων των Πανεπιστημίων. Γιατί να μη χρησιμοποιείται και για τα κεντρικά θέματα που απασχολούν τους πολίτες ενός Δήμου, μιας περιφέρειας ή όλης της χώρας;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου